Ne aflam in zorii epocii in care pacientul este mai mult ca oricand in centrul atentiei - despre slow dentistry in era COVID-19 cu dr. Andrei Constantinovici

Advertorial
Vineri, 04 Iunie 2021, ora 15:45
6023 citiri
Ne aflam in zorii epocii in care pacientul este mai mult ca oricand in centrul atentiei - despre slow dentistry in era COVID-19 cu dr. Andrei Constantinovici
stomatologie FOTO: clinicadentaplus.ro

Sub umbrela unei pandemii care ne-a schimbat cu totul vietile - de la ritmul in care traim si pana la cum ne raportam la ceilalti oameni - vizita la stomatolog sufera si ea modificari. Traim in secolul vitezei si facem totul ancorati in rapiditate, insa pandemia ne-a schimbat viziunea si ne-a facut sa intelegem ca rapid nu inseamna intotdeauna bun.

Traitul pe fuga nu ne aduce bucurie si am inteles cat de important este, mai mult ca oricand acum, sa traim linistit, in tihna cu ceilalti si noi insine. Dorinta de tihna nu se limiteaza doar la vietile noastre personale, ci ajunge chiar si in cabinetul stomatologului. Dr. Andrei Constantinovici ne vorbeste despre slow dentistry sau cat de importanta e stomatologia practicata in tihna.

Planurile de tratament bazate pe graba si zgarcenie distrug stomatologia de calitate. Pacientii trebuie sa isi dea seama ca isi permit mai putin ca oricand timpul pierdut si reexpunerea la riscuri biologice in cazul in care ar trebui sa reia tratamentul de la capat in cazul unui esec initial. - dr. Andrei Constantinovici.

Stomatologia in tihna nu se rezuma doar la tratamente care isi urmeaza cursul natural, fara sa fie grabite sau accelerate, ci si la un set de valori in jurul carora gravitam: siguranta, transparenta, eficienta, confortul si digitalizarea. Lumea se schimba.

Indiferent daca mergem la dentist pentru aparat dentar, pentru implant dentar sau chiar pentru imperios necesarul control de rutina, vrem mai mult de la vizita noastra in cabinet: vrem solutia sigura si confortabila, chiar daca vom avea nevoie de mai mult timp pe scaunul specialistului. Sub umbrela ultimului an, am inteles mai mult ca oricand ca fuga nu ne va duce mai repede la destinatie, pentru ca s-ar putea sa ne conduca pe drumul gresit.

Credem in eficienta si siguranta crescute a unor sedinte de tratament mai lungi, in care specialistii nostri vor rezolva mai multe probleme stomatologice. In mod ideal, intreaga echipa de specialisti se poate concentra intr-o singura zi pe un singur pacient. Reusim astfel sa asiguram un tratament optim si eficient, intrucat echipa colaboreaza strans la desfasurarea ideala a planului de tratament iar pacientul nu are timpi morti.

Satisfacem, astfel, nu doar principiul sigurantei, pe cel al eficientei dar si conceptul nostru preferat: stomatologia in tihna: asta inseamna crearea unui mediu de lucru ideal, fara graba, fara stres, cu o echipa medicala ce are timp sa asigure in conditii perfecte igiena, dezinfectia mediului de lucru si se poate focusa corespunzator pentru a livra un tratament medical de

exceptie. - dr. Andrei Constantinovici

Intr-un an al incertitudinii atat in vietile personale, cat si in majoritatea industriilor, stomatologia lenta, in tihna, este pilonul de sprijin pe care trebuie sa ne bazam - ne aduce eficienta crescuta, atentie sporita asupra normelor de sterilizare, digitalizare continua si un confort garantat. Iar in umbra COVID-19, aceste atibute sunt de nelipsit in cabinetul stomatologic.

Tindem sa acordam mai multa (poate prea multa) atentie unor aspecte precum banii si rapiditatea: cat dureaza sa imi fac un implant dentar? Nu se poate mai repede? Dar cand vorbim de albire dinti pret, care e costul final, nu voi gasi mai ieftin? Insa uitam ca nu aceste intrebari ne aduc satisfactia finala, ci siguranta, corectitudinea si confortul. La finalul zilei, trebuie sa ne intereseze mai mult daca tratamentul nostru a fost efectuat corect, chiar daca vom avea nevoie de mai multe vizite in cabinet.

Credem in stomatologia sustenabila: si anume cum ca diagnosticarea si tratarea afectiunilor stomatologice nu trebuie sa aiba ca prim criteriu graba sau costul, ci siguranta si corectitudinea. - dr. Andrei Constantinovici, fondator clinicile Dentaplus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#stomatologie, #ingrijire dinti, #dinti , #sanatate