Ne ingrasam din cauza bacteriilor din burta

Vineri, 05 Martie 2010, ora 15:48
5783 citiri
Ne ingrasam din cauza bacteriilor din burta
foto: prevention.com

Bacteriile intestinale ar putea fi responsabile pentru depunerea kilogramelor in plus, pentru ca ne cresc apetitul, potrivit cercetatorilor americani.

Oamenii de stiinta sustin ca bacteriile din tractul intestinal provoaca cresterea colesterolului, a presiunii arteriale dar ai a apetitului, fiind astfel de vina pentru acumularea kilogramelor nedorite, scrie Daily Mail.

"Pana acum se credea ca epidemia de obezitate din tarile dezvoltate a fost provocata de stilul de viata sedentar si de abundenta mancarurilor ieftine, cu multe calorii. Cu toate acestea, rezultatele obtinute arata ca bacteriile intestinale contribuie la schimbarile apetitului si metabolismului", spune doctorul Andrew Gewirtz, de la Universitatea Emory din Atlanta.

Ce ne face sa slabim sau ne ingrasam cu adevarat?

Mai mult, cercetatorii sustin ca prezenta bacteriilor favorizeaza si aparitia diabetului sau a bolilor ficatului.

Aparitia acestor bacterii periculoase este pusa pe seama folosirii surselor de apa curata si a folosirii la scara larga a antibioticelor, potrivit cercetatorilor.

Desi actiunea acestor bacterii a fost dovedita doar in cazul soarecilor de laborator, oamenii de stiinta sustin ca teoria este perfect valabila si pentru intestinele oamenilor.

Cum iti poti mentine grasimea corporala

Cercetatorii au descoperit ca soarecii modificati genetic pentru a fi predispusi infectiilor bacteriale s-au ingrasat mult mai repede decat cei sanatosi.

Mai mult, acestia s-au imbolnavit intr-un timp foarte scurt de diabet si boli ale ficatului, dupa ce au fost hraniti cu mancaruri grase.

Cercetatorii au transplantat apoi bacteriile intestinale ale soarecilor bolnavi in corpurile celor sanatosi, care la randul lor au inceput sa se ingrase.

Dusurile zilnice te pot acoperi cu bacterii

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#bacterii intestinale ingrasat, #bacterii intestinale boli ficat, #bacterii intestin diabet , #sanatate