Nefumatorii sunt mai inteligenti in comparatie cu fumatorii

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 20:22

   

Nefumatorii sunt mai inteligenti in comparatie cu fumatorii
Persoanele care fumeaza au un IQ mai mic in comparatie cu persoanele care nu fumeaza si pe masura ce fumeaza mai mult, IQ-ul scade, arata un studiu facut pe 20.000 de recruti militari israelieni.

Tinerii care fumau un pachet de tigari pe zi sau mai mult au un IQ cu 7,5 puncte mai mic in comparatie cu nefumatorii, dupa cum au descoperit doctorul Mark Weiser si colegii sai, de la Sheba Medical Center din Tel Hashomer, informeaza Reuters.

"Adolescentii cu IQ mai scazut ar putea fi directionati catre programe care previn fumatul", spun acestia.

Exista o stransa legatura intre IQ si fumat, insa multe studii s-au bazat si pe teste de inteligenta din copilarie si eu luat in calcul si persoane cu probleme mintale si de comportament, care au mai multe sanse de a fuma si de a avea un IQ mai mic.

Fii creativ! Lasa-te de fumat!

Studiul actual a fost facut pe 20.211 de recruti militari israelieni, in varsta de 18 ani. Grupul nu a inclus persoane cu probleme mintale, deoarece acestia nu sunt primiti in serviciul militar.

In urma studiului s-a descoperit ca 28% dintre participantii la studiu au fumat cel putin o tigara pe zi, aproximativ 3% au spus ca au fost fosti fumatori, iar 68% nu au fumat niciodata.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5719 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
anothergirl
rank 1
sigur ca da ..
de puteti scoate studii atat de cretine?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor