Neplaceri comune si posibilele lor cauze

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 18:04
7549 citiri
Neplaceri comune si posibilele lor cauze

Orice durere, intepatura, sangerare are o cauza, uneori chiar mai multe. Ele nu trebuie tratate cu indiferenta, pentru ca adesea iti pot transmite semnale importante.

Pentru buzele uscate si crapate, de exemplu, de vina poate fi vantul, dar si o deficienta de vitamine, care ar putea avea urmari chiar mai grave, conform RealSimple.

Ochi rosii

Cauze posibile: O noapte de nesomn sau prea mult timp petrecut in fata computerului poate avea ca urmare vasele de sange dilatate, mult mai vizibile pe albul ochiului. Si alergiile sau expunerea la ceva iritant, cum ar fi fumul, pot cauza roseata.

Mai rar: Ai putea avea o inflamatie sau o iritatie pe interiorul pleoapei, cauzata de o rana, o infectie sau un iritant. Daca roseata ochilor nu dispare, ar putea fi vorba despre o boala autoimunitara.

Buze crapate, care ustura

Cauze posibile: Buzele crapate pot fi rezultatul actiunii vantului, frigului, aerului uscat, dar pot semnala si o carenta de fier, Vitamina A, C sau complexul Vitaminelor B.

Mai rar: Aceleasi simptome pot trada o infectie fungica sau o alergie la un ingredient dintr-un produs cosmetic pe care ai inceput recent sa il folosesti.

Urina inchisa la culoare

Cauze posibile: Nu bei indeajuns de multa apa sau ai o infectie a tractului urinar.

Mai rar: O infectie a vezicii urinare, pietre la rinichi sau alte probleme ale acestui organ.

Gingii care sangereaza

Cauze posibile: Poate fi vorba despre bacteriile prinse intre dinti si gingii, care elibereaza un acid ce irita gingia cauzand sangerarea, poate fi vorba despre stres si chiar despre schimbarile hormonale (sarcina, menopauza, sindromul premenstrual), care dimineaza abilitatea sistemului nervos de a lupta cu bacteriile.

Mai rar: In cazuri exceptionale, poate fi vorba despre cancerul oral.

Uscaciunea ochilor

Cauze posibile: Cel mai probabil este vorba despre statul prelungit la calculator, dar poate fi vorba si despre prea mult alcool, expunerea la frig, uscaciune sau vant. Vinovate pot fi si antidepresivele, antihistamicele si tratamentul pentru raceala, care poate "usca" ochii.

Mai rar: Uscaciunea cronica a ochilor poate trada un hipertiroidism sau o boala autoimunitara, cum ar fi lupusul.

Maini reci

Cauze posibile: Stresul sau anxietatea pot face ca vasele de sange sa se comprime, iar circulatia sangvina la nivelul mainilor sa fie inhibata. Este posibil, de asemenea, sa ai o circulatie periferica mai proasta.

Mai rar: Daca ai si spasme, degetele sunt amortite si isi schimba culoarea in albastrui sau rosu foarte deschis, poate fi vorba despre sindromul Raynaud, care afecteaza fluxul sangvin de la nivelul extremitatilor. In cazuri si mai rare poate fi vorba despre artere blocate, sau efecte secundare ale unor medicamente.

Crampe musculare in picioare

Cauze posibile: Daca stai jos sau in picioare, in aceeasi pozitie, prea mult timp, sau mergi pe tocuri intreaga zi, poti avea parte de acest efect secundar chiar si la cateva ore distanta sau pe percursul noptii. Si deshidratarea sau un dezechilibru al electrolitilor poate fi cauza.

Mai rar: Medicamentele contra convulsiilor, osteoporozei, antihistamicele si estrogenul pot cauza crampele musculare, la fel ca si arterele blocate.

Transpiratia nocturna

Cauze posibile: Fluctuatiile hormonale pot strica termostatul intern al organismului, facandu-te sa transpiri in timpul somnului. O problema a tiroidei poate avea aceeasi urmare.

Mai rar: Unele medicamente, precum antidepresivele, au acest efect secundar. Unele boli, precum cancerul, lupusul, sau o infectie majora (precum tuberculoza), pot cauza transpiratiile nocturne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#simptome comune cauze, #ochi uscati, #ochi rosii, #maini reci, #buze crapate, #transpiratii nocturne, #crampe musculare , #sanatate