Nutrienti de care orice vegetarian are nevoie

Joi, 10 Februarie 2011, ora 13:47
2481 citiri
Nutrienti de care orice vegetarian are nevoie
Foto: Care 2

In dorinta de a avea un organism cat mai sanatos, multe persoane opteaza pentru o dieta vegetariana, insa acest lucru este foarte riscant avand in vedere faptul ca exista posibilitatea ca acesti oameni sa nu asimileze nutrientii necesari.

Ei bine, daca te numeri printre persoanele care au adoptat o dieta, atunci citeste in continuare ce trebuie sa consumi pentru a asimila nutrientii necesari, te sfatuieste Care 2.

Proteinele sunt foarte importante pentru organismul tau. Femeile au nevoie de 45 de grame zilnic, iar barbatii de 55 de grame zilnic. Acestea pot fi asimilate din fasole, linte, lapte, fructe cu coaja lemnoasa si seminte.

Pentru un organism puternic si sanatos ai nevoie de fier si zinc. Femeile cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani au nevoie de 18 mg, femeile de peste 50 de ani au nevoie de 8 mg zilnic, la fel si barbatii. Acestea pot fi asimilate din legume cu frunze verzi, fructe cu coaja lemnoasa, seminte, migdale, fasole, linte, mazare, fructe, fructe uscate si cereale integrale.

Vegetarian? 6 trucuri pentru o dieta sanatoasa

Fara dar si poate orice persoana are nevoie de calciu. Acesta poate fi asimilat din foarte multe fructe si legume, printre care broccoli, varza, citrice, dar si din lactate, in cazul lacto-vegetarieni.

Vitaminele sunt si ele foarte importante pentru organismul tau, vegetarienii care nu consuma lapte si oua vor trebui sa asimileze vitamina B12 din suplimente. Si ciupercile si soia contin vitamina B12, insa nu se compara cu cea asimilata din lactate, asa ca ar fi indicat sa iei suplimente.

Acizii grasi esentiali au si ei rolul lor important in sanatatea organismului tau. Acestia pot fi asimilati din ulei de masline, ulei de susan, ulei de nuca de cocos si din uleiurile care contin omega 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta vegetariana, #organism vegetarieni , #sanatate