Obiceiuri zilnice care pot dauna creierului

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 14:34
6865 citiri
Obiceiuri zilnice care pot dauna creierului
Foto: Ziare.com

Creierul este pentru corp ceea ce Soarele reprezinta pentru sistemul nostru solar. Acesta controleaza si mentine buna functionare a activitatilor importante ale corpului. In aceste conditii este necesar sa afli ce obiceiuri zilnice ii dauneaza.

Obisnuiesti sa dormi cu o esarfa pe cap sau sa il acoperi cu alte obiecte? Nu mai face, deoarece il priveaza de oxigenul necesar, ceea ce duce la cresterea concentratiei de dioxid de carbon, arata Buzzle.

Alimente "inteligente" pentru creier

Multe persoane nu cunosc sau aleg sa ignore importanta micului dejun. Nu numai ca este cea mai importanta masa a zilei, ci are si un impact semnificativ asupra activitatilor de pe parcurusul zilei. Dupa somn, creierul are nevoie de nutrienti esentiali pentru a pune in functionare organismul. Sarind peste micul dejun nu doar ca il privezi de ceea ce are nevoie, ci il si fortezi sa opteze pentru alimente nesanatoase.

Organismul adora zaharul precum o rata apa, dar consumul iresponsabil al acestui aliment duce la boli cognitive, depresie sau tulburari de memorie.

Cei care mananca prea mult se expun unor afectiuni precum insuficienta cardiaca, obezitate, diabet, dar si tulburari de dispozitie. Insa supraalimentarea mai are si un alt efect asupra creierului tau daunand la fel de mult precum zaharul.

Efectele nocive ale fumatului nu vizeaza doar plamanii si inima, ci si creierul. Nicotina duce la subtierea cortexului, lucru asociat cu tulburari de memorie, anxietate, depresie, Alzheimer sau schizofrenie.

Secrete pentru a avea un creier sanatos

Este bine sa fii constiincios, dar sa muncesti atunci cand te simti rau nu este un lucru potrivit pentru creier. Atunci cand esti bolnav creierul se concentreaza pe lupta cu bacteriile si incearca sa regleze sistemul imunitar. Oferindu-i munca suplimentara nu numai ca ii scazi eficienta, ci il faci sa nu se mai concentreze asupra insanatosirii organismului.

Somnul este esential, pentru ca in acest timp creierul initiaza procese ce ajuta organismul sa se curete de toxine. Privarea de somn perturba regenerarea celulara si ucide celulele creierului.

Creierul are nevoie sa fie implicat in activitati care sa il solicite, precum gandirea, scrisul, cititul, asa ca apeleaza la aceste obiceiuri pentru a-l mentine sanatos.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#obiceiuri daunatoare creier, #obiceiuri rele pentru creier, #obiceiuri creier , #sanatate