Olimpici cu probleme grave de sanatate (Galerie foto)

Miercuri, 15 August 2012, ora 10:10
2882 citiri
Olimpici cu probleme grave de sanatate (Galerie foto)

Bat recorduri dupa recorduri, dau tot ce au mai bun din ei si se implica in orice competitie de parca ar fi ultimele clipe din viata lor. Isi dedica viata sportului pentru cateva secunde de glorie.

Acestia sunt participantii la jocurile olimpice, unii dintre cei mai in forma oameni de pe planeta. Nici ei, insa, nu sunt feriti de boli si accidente nefericite, unii trecand peste, altii terminandu-si cariera din aceasta cauza. Iata cativa dintre olimpicii cu probleme grave de sanatate, potrivit Huffington Post:

Eris Shanteau

La doar 24 de ani, cu cateva saptamani inainte de probele de calificare la Olimpiada din 2008 din Beijing, inotatorul american a primit un diagnostic devastator: cancer testicular. A reusit sa isi amane tratamentul pana dupa jocuri si si-a indepartat apoi tumora, scapand cu viata. A inceput o campanie numita "Swim for Life", pentru strangere de fonduri care sa ajute bolnavii de cancer testicular.

Dana Vollmer

Dana, inotatoarea americana de 24 de ani, a devenit prima femeie care a inotat 100 de metri fluture in mai putin de 56 de secunde. Atunci cand ea avea 15 ani a fost diagnosticata cu sindromul QT, o problema electrica a inimii, care o facea sa fie pasibila opririi batailor inimii in orice moment. Ei i-a fost permis sa inoate atata timp cat in orice moment un defibrilator se afla in apropiere.

Intre timp, Vollmer a scapat de sindrom si este sanatoasa. Ea spune ca "este minunat sa fii sanatos din nou si sa te bucuri de sport cu adevarat".

Venus Williams

In 2011, sora mai mare din familia Williams a fost diagnosticata cu sindromul Sjogren, o boala autoimuna care produce oboseala si dureri musculare si ale articulatiilor. A fost nevoita sa ia o pauza de la tenis. "Oboseala este greu de explicat daca nu ai simtit-o", spunea ea dupa diagnosticare. "In unele dimineti ma simt chiar rau, ca atunci cand nu dormi suficient din cauza ca ai gripa. Intotdeauna ma simt obosita si cu cat am incercat sa trec peste, cu atat s-a inrautatit".

La Olimpiada de la Londra, Venus a pierdut in fata germancei Angelique Kerber.

Phil Dalhausser

In iunie, voleibalistul medaliat cu aur a petrecut 3 zile in spital si apoi a primit o luna medicamente de subtiere a sangelui, dupa ce s-a descoperit ca are cheaguri care ii pun in pericol viata. Tratamentul a dat dat rezultate bune.

Paula Radcliffe

Paula a obtinut recordul mondial feminin la maraton, dar momentan nu mai poate concura, din cauza unei rani la picior. Totusi, chiar si inainte, starea ei de sanatate nu era perfecta, de mic copil suferind de astm. Intotdeauna ea trebuie sa aiba inhalatorul aproape atunci cand alearga, dar nu lasa aceasta problema sa o impiedice sa faca ce ii place cel mai mult: sa alerge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#olimpici probleme sanatate, #sportivi olimpici boli, #sportivi olimpici afectiuni , #sanatate