Opt motive sa bei cafea

Vineri, 21 Mai 2010, ora 08:04
7597 citiri
Opt motive sa bei cafea
Foto: care2.com

Cafeaua se obtine din boabele arborelui de cafea care creste in regiunile tropicale. Exista peste 80 de soiuri de cafea, dintre care doar patru pot fi cultivate in scopuri economice.

Aroma este deosebita, iar la formarea ei contribuie peste 40 de substante care exista in cafeaua cruda sau se formeaza prin prajire.

Consumul in doze mici si regulat de cafea insa are importante beneficii asupra sanatatii. Adesea, abuzurile sunt frecvente, iar simplul obicei de a gusta o cafea delicioasa de dimineata devine dependenta de a consuma ceva care sa te mentina treaz si pregatit de a lua decizii, informeaza care2.com.

Creaza dependenta si acest lucru este unanim acceptat. Si atunci, este bine sa consumi in fiecare zi cate o ceasca de cafea? Specialistii americani ofera opt motive pentru care obiceiul de a te trezi cu aroma delicioasa a cafelei merita pastrat.

Are importante beneficii asupra functiei cognitive. Este un excitant mental, mareste performantele memoriei si eficacitatea in rezolvarea unor probleme foarte stresante. Studiile specialistilor americani au aratat ca un consum regulat de cafea are si rolul de protectie impotriva Parkinsonului.

Cafeaua are si importante proprietati antiimbatranire si previne aparitia Alzheimer-ului datorita influentei pe care o are asupra functiilor memoriei. Previne deficientele motorii, normalizeaza functionarea cerebrala, prevenind astfel degenerarea ei.

Mai mult, cafeaua este si un bun tonic, creste gradul de energie si anduranta fizica din cadrul sedintelor de miscare. Mai mult, un consum moderat si regulat poate influenta si scaderea riscului producerii diabetului de tip 2. Este si o sursa sigura de antioxidanti, chiar mai mare decat ceaiul.

Specialsitii au spus ca toate aceste beneficii pot fi inregistrate in cazul unui consum moderat de cafea, nu in cantitati mari si nu foarte concentrate. Mai mult, cafeaua de dimineata este suficienta pentru a avea un tonus de invidiat intreaga zi. Excesele pot conduce la probleme de tensiune si implicit afectiuni ale inimii, cancer si lipsa de calciu.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...