Ora 6 e pentru sex, 7 pentru vitamine

Vineri, 19 Martie 2010, ora 07:05
8085 citiri
Ora 6 e pentru sex, 7 pentru vitamine

Exista un timp optim pentru orice activitate, de la a lua micul dejun si pana la a-ti lua vitaminele sau a face sex, in cazul in care iti doresti sa ramai insarcinata. Regleaza-ti, deci, ceasul intern, in asa fel incat sa obtii maximum de rezultate din toate activitatile tale si tine minte ca micile schimbari fac diferenta.

Cu ajutorul expertilor, Daily Mail a intocmit un orar dupa care sa te ghidezi in rutina ta zilnica, in asa fel incat ceea ce faci sa aiba cele mai bune rezultate, iar tu sa te bucuri de cea mai buna stare de sanatate.

6.00 - ora pentru dragoste Desi ai crede ca cel mai potrivit moment pentru a face dragoste este seara, in realitate, daca vrei sa ramai gravida, ora 6.00 este ideala pentru aceasta activitate din punct de vedere hormonal.

Nivelul estrogenului si al testosteronului se afla la cote maxime in zori, acesta fiind si momentul din zi cand esti si cel mai fertila.

7.00 - micul dejun Dupa circa 9 ore in care nu ai mancat nimic, organismul tau e slabit deja, incepand sa arda caloriile stocate in muschi pentru a face rost de energie. La cel mult o ora dupa ce te-ai trezit este momentul ideal sa iei micul dejun.

Lipsa glucozei, utilizata toata pana dimineata, face ca si creierul sa nu poata functiona asa cum trebuie. Lipsa acestei mese iti va da o senzatie de ameteala toata ziua. Pentru ca resursele sa fie mai "durabile", se recomanda cerealele integrale la aceasta prima masa din zi.

7.15 - multivitaminele Anumiti nutrienti, inclusiv Vitamina B, actioneaza ca un stimulent, asa ca e cel mai bine sa ii iei dimineata. Niciodata pe stomacul gol, insa, pentru ca vor trece in urina.

7.30 - periatul dintilor Lasa sa treaca 30 de minute intre momentul terminarii mesei si spalatul pe dinti. Smaltul este mai sensibil dupa ce mananci, din cauza acizilor eliberati in timpul mesei.

8.30 - iesi la lumina Adesea parasim casa pe intuneric si ne petrecem intreaga zi in lumina artificiala, la birou. Nu trebuie uitat insa ca lumina, in zori, este vitala pentru buna noastra functionare.

Expunerea la lumina naturala ne ajuta sa ne setam ceasul intern, biologic. Lumina opreste productia de melatonina, hormonul care ne face sa ne fie somn. In plus, lumina este antidepresiva si mareste productia de Vitamina D, care ne fereste de cancer si boli de inima.

Daca nu putem iesi afara la aceasta ora, ajuta si numai daca stam cateva minute la geam.

10.00 - e timpul pentru rezolvarea problemelor dificile Mintea este in deplinatatea "ascutimii" sale la aceasta ora, avand cea mai mare putere de concentrare. Atat memoria de scurta durata, cat si ceea ce tine de logica, functioneaza acum cel mai bine.

Efectul micului dejun a trecut, glucoza a ajuns in sistem, inclusiv in creier, asa ca e vremea adevaratelor provocari sau a rezolvarii celor mai dificile sarcini inscrise in agenda.

11.00 - o vizita la toaleta E momentul in care rinichii lucreaza din greu, asa ca se impune o vizita la toaleta. Cu atat mai mult cu cat ai baut si cafea sau ai sarbatorit cu o seara inainte. Nu amana acest drum pentru ca te-ai putea trezi cu infectii ale tractului urinar si chiar pietre la rinichi.

13.00 - pranz Sistemul tau digestiv e la cota maxima la aceasta ora, asa ca mananca un pranz usor, echilibrand proteinele cu carbohidratii, pentru a functiona optim pana la cina. Un sandvis din paine integrala, cu ton si salata, urmat de un fruct, e tot ce ai nevoie.

Gustarea de dupa-amiaza e un mit, daca nu ai nevoie de ea, nu recurge la ea. In plus, fluctuatiile nivelului de zahar din sange pot avea ca urmare bolile de inima.

13.30 - trimite mailurile importante Mai mult de o treime dintre noi suferim de "stresul mailurilor", dupa cum releva un studiu al Universitatii Paisley, care sugereaza ca o cutie postala electronica plina ne face sa ne simtim obositi, frustrati si deloc productivi.

Femeile sunt mai predispuse la aceasta "afectiune" moderna. Trimiterea unui mail dificil este mai cu seama solicitanta, facand presiunea arteriala sa creasca. Trimite astfel de mailuri dupa pranz, cand si destinatarii sunt mai odihniti si mai receptivi, iar tu ai mai multe sanse sa primesti un raspuns afirmativ.

15.00 - fa o plimbare Cat timp pranzul tau se digera, ai toate sansele sa te simti molesit, pentru ca sangele merge catre stomac, ramanand mai putin care sa se indrepte spre creier si sa te tina alert.

Nu se recomanda somnul la aceasta ora, pentru ca cel de noapte va fi intrerupt, putand aparea insomniile. In schimb, te poti plimba vreme de 20 de minute, obtinand ca si bonus o portie consistenta de Vitamina D.

16.00 - fa-ti injectia E momentul ideal pentru a face fata durerii fizice. Endorfinele sunt la apogeu, asa ca durerile vor fi percepute ca fiind mai putin intense.

17.30 - sala In acest moment al zilei, temperatura corpului este cel mai ridicata, ceea ce face ca muschii sa dea tot ce pot, sa beneficiezi de maxima flexibilitate, agilitate etc. Adultii ar trebui sa faca 30 de minute de exercitiu moderat, de 5 ori pe saptamana, sau 20 de minute de exercitiu viguros, de 3 ori pe saptamana.

Exercitiu fizic moderat este si mersul alert sau gradinaritul, cel viguros constand in alergat sau ciclism. Pe langa silueta, miscarea regleaza fluxul sangvin, tinand inima sanatoasa si protejand de boli si accidente cerebrale.

18.30 - cumpara-ti pantofi De-a lungul unei zilei, piciorul "creste" cu mai bine de un numar, din cauza fluidelor care, din cauza gravitatii, ajung in picioare. Asa ca pantofii cumparati dimineata ar putea sa nu fie cei mai confortabili intreaga zi.

19.00 - un pahar de vin rosu Ficatul are cea mai mare capacitate de detoxifiere la aceasta ora, insa opreste-te dupa un pahar. Un studiu publicat de Journal of Physiology arata ca mai mult de un pahar de alcool da peste cap ceasul biologic, ducand la insomnie.

19.30 - cina Timp de mai multi ani a existat o teorie conform careia nu conteaza la ce ora mananci seara, ci ce mananci. Insa un studiu realizat la Northwestern University a aratat ca mancatul la ore neregulate aduce excesul de kilograme.

21.30 - pregateste-te pentru culcare E ora ideala la care sa-ti incepi rutina de dinainte de culcare. Relaxeaza-te intr-o atmosfera calma cu o ora inainte de a adormi. De obicei, 7 pana la 8 ore de somn sunt suficiente in cazul adultilor.

Asigura-te ca te trezesti la aceeasi ora a doua zi dimineata si in fiecare zi. Organismului ii ia 3 saptamani sa se obisnuiasca cu orele fixe, dar merita!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#rutina sanatate, #ora potrivita sex fertilitate, #moment zi fertilitate sarcina, #ore ideale mese, #ora optima sport, #ora potrivita culcare, #necesar somn , #sanatate