Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Papadia, o "buruiana" cu efecte benefice

Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:56
16626 citiri
Papadia, o "buruiana" cu efecte benefice
Foto: dgsgardening.btinternet.co.uk

Papadia creste in mod natural aproape oriunde exista o pajiste sau un petec de pamant rasfatat de lumina soarelui. Frumoasa floare galbena a copilariei se gaseste in 100 de variatii si poate fi folosita in tratarea a numeroase afectiuni.

In mod traditional, papadia s-a folosit din cele mai vechi timpuri in tratarea afectiunilor glandelor mamare, sistemului gastrointestinal si afectiunilor pielii, informeaza naturalherbsguide.com.

Pentru unele persoane, papadia nu este decat o buruiana pe care o indeparteaza, din primul moment in care a aparut in gradina lor.

In realitate, papadia este bogata in nutrienti si este remediul perfect pentru tratarea afectiunilor stomacului, ficatului si a oricarei dereglari a glandelor.

Frunzele au un continut bogat de vitamina A, C, D si B, dar si de fier, magneziu, zinc, potasiu, calciu si cupru.

Frunzele pot fi folosite drept suplimente naturale pentru gravide, dar si batranii o pot folosi pentru cresterea apetitului. Papadia are si proprietati diuretice, iar unii medici o recomanda pentru spalari stomacale.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca papadia poate fi folosita cu succes si in tratarea pneumoniilor, bronsitelor si a altor dereglari respiratorii.

Mai mult, micile pete de pe piele pot fi indepartate cu o crema obtinuta din extract de papadie. Femeile aflate la menopauza au in aceasta planta intaritorul perfect al organismului.

Specialistii au recunoscut beneficiile multiple ale papadiei si recomanda tratarea problemelor de glande, stomac, ficat sau piele cu extractul ei.

Ei au recomandat insa ca administrarea sa se faca numai dupa sfatul medicului, pentru a nu se inregistra efecte adeverse.

Uneori pot aparea dureri de stomac si hiperaciditate. Tocmai de aceea, specialistii recomanda administrarea concomitenta cu alte tratamente naturale, pentru evitarea acestor probleme.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#papadie intrebuintari naturale, #papadie sanatate, #extract papadie , #sanatate