Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Pastila "minune" impotriva fumatului

Joi, 31 Mai 2007, ora 12:25
16491 citiri
Pastila "minune" impotriva fumatului

In Romania va fi lansata pe piata, in cateva saptamani, simultan cu Europa, o pastila "minune" anti-fumat, care imita efectele nicotinei si este de doua ori mai eficace decat tratamentele impotriva fumatului existente in prezent, informeaza thisilondon.co.uk.

Testele au demonstrat ca 44% dintre pacientii care au facut tratament cu Champix au renuntat la fumat in maximum trei luni, medicamentul fiind de doua ori mai eficace decat Zyban, un alt tratament anti-fumat existent pe piata. Champix este de doua ori mai eficace si decat tratamentele de inlocuire a nicotinei.

Testele la care au participat 2.000 de persoane au demonstrat ca, dupa un an de tratament, 22% dintre pacienti nu au revenit la acest viciu. Pilula, cunoscuta si sub denumirea de tartrat de vareniclina, se administreaza timp de 12 saptamani. Medicamentul va fi eliberat doar pe baza de reteta.

Champix este un tratament care nu contine nicotina. Champix influenteaza receptorii de nicotina, reducand senzatia de satisfactie pe care oamenii o obtin in timpul fumarii unei tigari, eliminand pofta si alte simptome ale sevrajului.

In 1988 Organizatia Mondiala pentru Ocrotirea Sanatatii a declarat ultima zi din luna mai ca fiind Ziua fara fumat.

Statisticile arata ca in Romania peste 30 la suta din populatia activa (44 la suta barbati si 17,5 la suta femei) fumeaza. Fumatul omoara peste 33.000 de romani in fiecare an, 70 la suta dintre acestia avand intre 35 si 69 de ani. Principalele cauze de deces la fumatorii din Romania sunt bolile cardiovasculare (50 la suta), cancerul (40 la suta) si bolile respiratorii. Fiecare dintre cei care mor prematur in Romania din cauza bolilor asociate fumatului ar mai fi avut de trait in medie 21 de ani.

In Europa, aproximativ 1.2 milioane de oameni mor in fiecare an, din cauza bolilor generate de fumat. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca incarcatura financiara generata de fumat va fi in anul 2010 de aproximativ 130 miliarde de euro.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Comentarii
M
Marius
rank 1
Mai sunt si alte opinii nu chiar asa de favorabile