Patru teste medicale care iti pot salva viata

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 17:50
26225 citiri
Patru teste medicale care iti pot salva viata
foto: All women\'s talk

Sanatatea este cea mai pretioasa pentru fiintele umane. In momentul in care apar probleme de sanatate celelalte sarcini nu mai pot fi indeplinite cu brio.

De aceea o buna ingrijire a sanatatii este una dintre principalele prioritati, anunta All women's talk.

Pentru a preveni eventualele probleme care pot aparea este recomandat sa faceti niste teste medicale din cand in cand. Pe langa analizele obisnuite mai sunt patru teste care va pot salva viata.

Printre acestea se numara testul pentru ultrasensibilitate la proteina C reactiva, audiograma, testul pentru glaucom si testul pentru vitamina B12.

Testul pentru ultrasensibilitate la proteina C reactiva masoara cantitate de inflamatii din corpul tau examinand nivelul sensibilitatii mari la proteina C reactiva (PCR) din sangele tau. Acest test ne arata daca avem vreo infectie in corpul nostru. Daca ai colesterolul mare, tensiune ridicata este cazul sa iti faci rapid acest test.

Audiograma este foarte importanta pentru persoanele care lucreaza intr-un mediu zgomotos. Auzul nostru este afectat de un mediu zgomotos si se poate deteriora. In cazul in care dai volumul de la televizor mai mare decat pana acum e timpul sa faci o vizita la medic.

Testul pentru glaucom este foarte important pentru ca foarte multe persoane au aceasta boala desi nu stiu. Glaucomul prezinta o afectiune oculara, mai exact un complex simptomatic, ce se caracterizeaza prin crestere nociva a presiunii intraoculare, degradarea fibrelor nervoase retiniene, alterarea specifica a nervului optic si, respectiv, dereglarea ireversibila si progredienta a functiilor vizuale. Daca ai probleme cu ochii fa tot ce este nevoie pentru a-i proteja.

Testul vitaminei B12 este recomandat sa il faci atunci cand este obosit in permanenta si nu ai energie. Acest test iti va arata care este nivelul vitaminei B12 din sangele tau. Vitamina B12 are un rol important si in protejarea celulelor hepatice, datorita proprietatii ei de a impiedica depunerea grasimilor in ficat.

Se afirma despre cobalamina ca ar fi destul de eficienta si in bolile precanceroase, si in cele canceroase. Deficitul de vitamina B12 creste riscul de a deveni depresiva ducand pana la dementie. Femeile vegetariene sunt sfatuite sa nu intarzie sa faca acest test.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#teste medicale, #salva viata, #audiograma, #glaucom, #ultrasensibilitate proteina , #sanatate