Pedaleaza pentru un trup ca sculptat!

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 06:34
16546 citiri
Pedaleaza pentru un trup ca sculptat!

Nu-ti place sa mergi la sala, sa asuzi in imediata vecinatate a unor necunoscuti, fiind mai degraba genul care ar vrea sa faca miscare in aer liber, dar fara sa depinda de programul cuiva?

Pentru tine exista bicicleta. Pe langa faptul ca iti lucreaza toti muschii, constituie un mijloc de transport excelent, oferindu-ti avantaje 2 in 1. Chiar 3 in 1 daca iti place sa te plimbi prin oras si ai incredere in soferii parteneri de trafic.

Women's Health a adunat cateva dintre beneficiile acestei activitati, care are avantajul ca te ajuta sa faci si economie in vreme de criza.

Arde calorii Stiai ca o femeie de 61 de kilograme care pedaleaza cu 19 - 22 de kilometri pe ora arde 488 de calorii la fiecare 60 de minute? Asta inseamna mai mult decat in cazul multora dintre activitatile de la sala.

De 2X util Daca locuiesti la o distanta mai mica de 8 kilometri de locul de munca, probabil stii ca nu-ti ia mai mult de 20 de minute sa ajungi acolo pe doua roti. Daca procedezi astfel macar de doua ori pe saptamana, vei arde mai bine de 3.000 de calorii, ceea ce inseamna aproape jumatate de kilogram de grasime pe luna.

Iti tonifica intregul trup Picioarele ciclistilor sunt de notorietate: lungi si tonifiate. Insa bicicleta ajuta si restul trupului sa arate bine, imbunatatind echilibrul, postura si proportiile, dupa cum explica Erik Moen, terapeut care se ocupa de conditia fizica a multor atleti de elita de peste ocean.

Te energizeaza Daca te simti secatuita, fara vlaga, o plimbare pe bicicleta iti va mari energia cu 20% si scadea senzatia de oboseala cu 65%, dupa cum a aratat un studiu publicat in jurnalul Psychotherapy and Psychosomatics.

Iar explicatia este aceea ca ciclismul face ca creierul sa secrete neurotransmitatorul numit dopamina, aflat in stransa legatura cu energia, potrivit lui Patrick O'Connor, profesor la Universitatea Georgia din Atena.

Nici macar nu e nevoie sa pedalezi din greu, cu viteza mare, pentru a obtine efectul scontat: in cadrul studiului, voluntarii au pedalat cu viteza mica spre medie si nu pe un plan inclinat, timp de trei ori pe saptamana.

Articulatiile au numai de castigat Mersul cu bicicleta iti pune la treaba genunchii, gleznele si coloana vertebrala mai mult decat o plimbare sau joggingul. Regleaza-ti bicicleta in asa fel incat pozitia ta sa fie cea optima, pentru a beneficia la maxim de efectele acestei excelente activitati cardio.

Fiecare muschi simte Cauta un deal, o colina pe care sa o urci in 10 minute si repeta aceasta activitate de doua sau trei ori, avand grija sa pedalezi stand in picioare in jumatate din timp. In acest fel si tricepsii si inima au de castigat, explica Rebecca Rusch, campion mondial la ciclism.

Iti protejeaza inima Bolile de inima sunt printre cele mai comune cauze ale mortalitatii, iar presiunea arteriala mare si colesterolul rau sunt principalii factori de risc.

In cadrul unui studiu recent, 32 de femei au pedalat la intensitate moderata sau mare de trei ori pe saptamana pentru cel putin jumatate de ora. Dupa un an, isi coborasera presiunea arteriala si colesterolul rau, imbunatatindu-si considerabil forma fizica si scazandu-si riscul de boli de inima.

Incearca sa gasesti un drum unde sa poti pedala fara incetare, nederanjata, timp de macar 30 de minute, pentru cele mai bune rezultate.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ciclism sanatate, #bicicleta sanatate, #mers bicicleta muschi, #mers bicicleta beneficii , #sanatate