Piercingul in buric, riscuri si precautii

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 08:25
106139 citiri
Piercingul in buric, riscuri si precautii
Foto: steadyhealth.com

Piercingul in buric este la moda printre adolescenti, dar multi dintre ei nu cunosc riscurile la care se expun atunci cand iau decizia sa isi aseze un cercel in aceasta zona. Principalul risc al piercingului este infectia, in special daca acele folosite nu sunt sterilizate sau daca optezi pentru un alt cabinet decat unul specializat pentru interventie.

Un sondaj al specialistilor americani a aratat ca acest gen de piercing este cel mai popular, fiind urmat de cel in limba, informeaza steadyhealth.com.

Materialul din care este confectionat piercingul este si el foarte important. Astfel, se foloseste aur, argint, niobiu sau titan. Cerceii din aur si argint au dezavantajul ca sunt fragili, se pot rupe foarte repede, iar acest lucru poate influenta iritarea zonei respective si implicit infectia.

Mai mult, pentru persoanele care nu folosesc echipamente sterilizate sau nu sunt specilizate in acest domeniu, interventia este cu atat mai periculoasa cu cat se pot forma infectii care vor trece in sange. Totodata, zona respectiva ar putea fi iritata, umflata, iar ranile inestetice nu vor disparea nici dupa o saptamana de la interventie.

Daca totusi, cunoscand toate aceste riscuri, vrei sa ai un cercel in buric, apeleaza mai intai la un specialist, un cabinet avizat, unde sa intrebi care sunt masurile de igiena dupa interventie, esentiale pentru o recuperare rapida.

Este absolut necesar sa iti speli mainile inainte de a atinge zona respectiva. Mai mult, igienizeaza de doua ori pe zi, cu sapun si apa din abundenta. Timp de un minut, misca piercingul pentru a te asigura ca nu sunt urme de sapun neclatite. Clateste apoi cu apa si sare timp de cinci minute zona respectiva si tamponeaza delicat.

In mod normal, intr-o interventie sigura, realizata in conditii de siguranta si igiena, zona din jurul cercelului se va vindeca complet in jumatate de an, chiar si un an, au spus specialistii americani.

Pentru ca nu este o zona aerista, care sa permita cicatrizarea ranilor, stresul, igiena improprie sau calitatea precara a bijuteriilor influenteaza direct vindecarea ei. Tocmai de aceea exista cazuri in care vindecarea completa ajunge si pana la doi ani, iar in acest timp riscul infectiilor este unul foarte mare.

Pentru femeile insarcinate insa, inelul in buric este foarte periculos incepand cu luna a sasea. Astfel, cel mai recomandat lucru este indepartarea bijuteriei pentru ca abdomenul va suferi din acest moment schimbari semnificative, iar zona buricului va fi fortata.

Baile si sedintele de inot nu sunt recomandate cateva saptamani dupa interventie. Mai mult, hainele purtate nu vor produce iritatii, nu vor fi stramte si nu va exista riscul sa se agate in mica bijuterie si sa forteze.

Daca nu observi nici o ameliorare a zonei respective nici dupa doua saptamani de la interventie, consultul medical este obligatoriu. Mai mult, pozitionarea necorespunzatoare a bijuteriei poate fi un risc major, tocmai de aceea este important sa apelezi la specialisti pentru piercingul tau.

Cine sunt primii membri DREPT, partidul asociat cu imaginea lui Mircea Geoană. Unii au luat la rând PSD, PNL, AUR și USR
Cine sunt primii membri DREPT, partidul asociat cu imaginea lui Mircea Geoană. Unii au luat la rând PSD, PNL, AUR și USR
Un nou partid își face loc pe scena politică, DREPT (Dreptate și Respect în Europa pentru Toți). Formațiunea ar urma să-l susțină pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Printre...
Ciucă parcă s-ar dezice de PSD. "Alianța cu ei, un moment greu de înţeles şi greu de explicat"
Ciucă parcă s-ar dezice de PSD. "Alianța cu ei, un moment greu de înţeles şi greu de explicat"
Nicolae Ciucă, candidatul PNL la cea mai înaltă funcție în stat, admite că alianţa la guvernare cu PSD a fost "un moment greu de înţeles şi greu de explicat", el mărturisind că...
#piercing riscuri, #piercing interventie, #piercing buris precautii , #sanatate
  1. Ce să adaugi și ce să elimini din dietă în perioada menopauzei
  2. Localitatea poartă de intrare a Dunării în România este o ruină. În urmă cu un secol, avea hotel de lux, cazinou și era locul unde a fost construită prima cale ferată
  3. 4 legume pe care este mai bine să le prepari termic decât să le consumi crude
  4. Cum poate telefonul să distrugă o căsnicie: principalul semnal de alarmă. "Fiecare decide pentru sine"
  5. Alimentul care este de 5 ori mai dăunător decât zahărul! Tu îl consumi?
  6. Agrișele – miracol pentru sănătate. De 20 de ori mai sănătoase decât lămâia
  7. Cum justifică soprana Angela Gheorghiu criza de nervi de pe scena din Seul, unde a fost huiduită. “O ofensă personală”
  8. Fenomenul Taylor Swift. A luat 7 trofee dintr-un foc, la gala MTV VMA 2024
  9. Mânca zilnic pizza, burgeri și avea aproape 250 de kilograme. Metoda prin care Matos a slăbit uimitor și își ține în frâu poftele
  10. Chimicale care cresc riscul de cancer, găsite în apa de băut. Soluțiile propuse de specialiști