Piercingul in buric, riscuri si precautii

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 08:25
105116 citiri
Piercingul in buric, riscuri si precautii
Foto: steadyhealth.com

Piercingul in buric este la moda printre adolescenti, dar multi dintre ei nu cunosc riscurile la care se expun atunci cand iau decizia sa isi aseze un cercel in aceasta zona. Principalul risc al piercingului este infectia, in special daca acele folosite nu sunt sterilizate sau daca optezi pentru un alt cabinet decat unul specializat pentru interventie.

Un sondaj al specialistilor americani a aratat ca acest gen de piercing este cel mai popular, fiind urmat de cel in limba, informeaza steadyhealth.com.

Materialul din care este confectionat piercingul este si el foarte important. Astfel, se foloseste aur, argint, niobiu sau titan. Cerceii din aur si argint au dezavantajul ca sunt fragili, se pot rupe foarte repede, iar acest lucru poate influenta iritarea zonei respective si implicit infectia.

Mai mult, pentru persoanele care nu folosesc echipamente sterilizate sau nu sunt specilizate in acest domeniu, interventia este cu atat mai periculoasa cu cat se pot forma infectii care vor trece in sange. Totodata, zona respectiva ar putea fi iritata, umflata, iar ranile inestetice nu vor disparea nici dupa o saptamana de la interventie.

Daca totusi, cunoscand toate aceste riscuri, vrei sa ai un cercel in buric, apeleaza mai intai la un specialist, un cabinet avizat, unde sa intrebi care sunt masurile de igiena dupa interventie, esentiale pentru o recuperare rapida.

Este absolut necesar sa iti speli mainile inainte de a atinge zona respectiva. Mai mult, igienizeaza de doua ori pe zi, cu sapun si apa din abundenta. Timp de un minut, misca piercingul pentru a te asigura ca nu sunt urme de sapun neclatite. Clateste apoi cu apa si sare timp de cinci minute zona respectiva si tamponeaza delicat.

In mod normal, intr-o interventie sigura, realizata in conditii de siguranta si igiena, zona din jurul cercelului se va vindeca complet in jumatate de an, chiar si un an, au spus specialistii americani.

Pentru ca nu este o zona aerista, care sa permita cicatrizarea ranilor, stresul, igiena improprie sau calitatea precara a bijuteriilor influenteaza direct vindecarea ei. Tocmai de aceea exista cazuri in care vindecarea completa ajunge si pana la doi ani, iar in acest timp riscul infectiilor este unul foarte mare.

Pentru femeile insarcinate insa, inelul in buric este foarte periculos incepand cu luna a sasea. Astfel, cel mai recomandat lucru este indepartarea bijuteriei pentru ca abdomenul va suferi din acest moment schimbari semnificative, iar zona buricului va fi fortata.

Baile si sedintele de inot nu sunt recomandate cateva saptamani dupa interventie. Mai mult, hainele purtate nu vor produce iritatii, nu vor fi stramte si nu va exista riscul sa se agate in mica bijuterie si sa forteze.

Daca nu observi nici o ameliorare a zonei respective nici dupa doua saptamani de la interventie, consultul medical este obligatoriu. Mai mult, pozitionarea necorespunzatoare a bijuteriei poate fi un risc major, tocmai de aceea este important sa apelezi la specialisti pentru piercingul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#piercing riscuri, #piercing interventie, #piercing buris precautii , #sanatate