Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pilula care iti intareste oasele si te vindeca sau fereste de osteoporoza

Luni, 08 Februarie 2010, ora 11:39
36250 citiri
Pilula care iti intareste oasele si te vindeca sau fereste de osteoporoza

Cercetatorii americani au testat deja pe animale un medicament care nu numai ca intareste oasele fragile, casante, sau vindeca osteoporoza, dar si previne instalarea acesteia.

Cunoscut doar sub numele de LP533401, medicamentul mai trebuie testat si pe oameni, insa cercetatorii de la Universitatea Columbia, in New York, spun ca in cativa ani ar putea fi piata, relateaza Daily Mail.

In cadrul testelor, medicamentul, cu administrare o data pe zi, a vindecat complet osteoporoza in doar 6 saptamani in unele dintre cazuri, in altele stopand evolutia bolii. Spre deosebire de alte tratamente, acesta ajuta si la formarea de tesut osos nou.

In prezent, un singur medicament poate ajuta la formarea de tesut osos nou, insa acesta trebuie injectat. Noul tratament este mult mai atractiv pentru simplul fapt ca este eficient si usor de administrat, se mentioneaza intr-un raport aparut in Nature Medicine.

Fara medicamente, dar cu bere

Cei care vor sa preintampine instalarea osteoporozei mai au la indemana o alternativa: berea. Conform unor cercetari recente, bautura este bogata in siliciu, un nutrient important in mentinerea oaselor sanatoase.

Berea fereste femeile de osteoporoza

Cercetarile realizate la Universitatea California au aratat ca siliciul care se gaseste in orz si hamei trece cu bine prin procesele de fabricatie a berii, pastrandu-se la cote inalte in bautura rezultata.

Cercetatorii americani au analizat compozitia chimica a 100 de tipuri diferite de bere si au descoperit ca populara bautura obtinuta din hamei si malt este extrem de bogata in siliciu, potrivit LiveScience.

Rezultatele studiului arata ca un litru de bere contine intre 6,4 si 56,5 miligrame de siliciu, in functie de tipul bauturii si de cantitatea de malt folosita. Un litru de bere blonda clasica, de exemplu, contine 23,7 miligrame de siliciu, in medie, reprezentand chiar cantitatea zilnica recomandata pentru un adult.

"Gasiti-va o bere potrivita si beti cu moderatie. Contine siliciu si alte substante bune pentru sanatate", spune Charles Bamforth, seful echipei de cercetare de la Universitatea din California.

Un alt studiu realizat anul trecut in Spania a aratat ca bautorii de bere au o densitate osoasa superioara celor care nu consuma aceasta bautura.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#medicament osteoporoza, #tratament oase fragile, #oase casante remediu, #bere oase sanatoase, #bere densitate oase , #sanatate