Plante benefice pentru sanatatea ficatului

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 07:48
19018 citiri
Plante benefice pentru sanatatea ficatului
Foto: healthcaremagic.com

Ficatul este un organ vital al corpului uman pentru ca el stocheaza vitaminele, mineralele, filtreaza toxinele si controleaza atent valoarea colesterolului.

Tocmai de aceea, sanatatea lui este foarte importanta pentru intreg echilibrul organismului. Alcoolul, tutunul, stresul, medicamentatia excesiva, serile pierdute, prajelile si aditivii din mancare isi pun amprenta asupra sanatatii ficatului tau, informeaza ayushveda.com .

Simptomele unui ficat slabit sunt migrenele, starile de anxietate, oboseala permanenta si iritabilitatea. Daca inregistrezi toate aceste simptome, vizita la medic este absolut necesara.

Pe langa tratamentele traditionale pentru sanatatea ficatului, poti incerca si plantele care au acelasi efect.

Dietele naturiste in acest caz sunt usor de urmat, nu sunt costisitoare, dar, pentru a fi eficiente, vei renunta la bauturile, alimentele si obiceiurile nesanatoase care pot influenta decisiv recuperarea rapida.

Lucerna face minuni pentru organismul tau slabit. Elimina deseurile de la nivelul ficatului si ajuta la regenerarea lui.

Este o sursa sigura de antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale si fortifica sistemul imunitar si intarzie imbatranirea tesuturilor. Imbunatateste apetitul si protejeaza stomacul de iritatii suparatoare.

Batranii spun ca plantele si florile galbene sunt ideale pentru sanatatea ficatului. Numeroasele studii ale specialistilor au dovedit veridicitatea acestor leacuri batranesti. Astfel, papadia este remediul ideal pentru afectiunile ficatului, iar acest lucru nu este sustinut numai de catre batrani ci si de numeroasele studii ale specialistilor.

Contine fier, cupru, potasiu, calciu si vitamina A,B si C, iar pentru sanatatea ficatului, o poti consuma fie proaspata, in salate, fie sub forma de suc, infuzie sau ceai. Sucul se prepara din radacina si frunze, iar ceaiul din flori.

Actioneaza precum un pansament stomacal, elimina toxinele de la nivelul ficatului si bilei si stimuleaza pofta de mancare. Patrunjelul este si el un alt remediu naturist pentru tratarea afectiunilor ficatului.

Impiedica depunerea grasimilor si asigura functionarea normala a celulei hepatice. Ajuta la regenerarea ei rapida, iar specialistii il recomanda persoanelor care au aceasta sensibilitate pentru consumul zilnic, in cantitati mari, atat fiert cat si proaspat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sanatate ficat, #alimente recomandate ficat, #dieta ficat , #sanatate