Plante care te feresc de ger

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 08:54
1952 citiri
Plante care te feresc de ger
Foto: care2.com

Pe timp de iarna, alimentatia joaca un rol important in cresterea temperaturii corporale si intarirea rezistentei organismului la temperaturile scazute de afara, principalul motiv al racelilor suparatoare care nu te ocolesc in nici un an.

Asdar, este foarte important sa consumi supe calde, mancare gatita si sa lasi deoparte, cel putin pana trece aceasta perioada, hrana rece, saraca in calorii. Cele mai potrivite plante care te feresc de ger sunt condimentele, care actioneaza in primul rand asupra cresterii temperaturii corporale, informeaza care2.com.

Fructele ofera necesarul de vitamine pentru cresterea sistemului imunitar, iar citricele sunt perfecte pentru a face fata in fiecare zi gerului de afara. Nu uita de ceapa, cartofi si radacinoase, pe care le vei adauga in alimentatia zilnica.

Evita sa consumi mancaruri nesarate sau foarte sarate. Semintele si fructele uscate sunt ideale pentru desert sau gustarea dintre mese. Potrivit specialistilor americani, primul loc in topul condimentelor care te feresc de ger il ocupa piperul. Are proprietati antiseptice si antioxidante, dar el va fi consumat in cantitati moderate.

Cardamonul este un alt condiment originar din India, cu proprietati expectorante, care ajuta la imbunatatirea respiratiei. Ardeiul rosu adaugat in macare sau consumat proaspat, cu branza, la micul dejun, este si el recomandat pentru intarirea organismului in sezonul rece.

Usturoiul nu iti va lipsi de la nici o masa. Asigura o buna circulatie a sangelui si te protejeaza impotriva infectiilor de sezon. Ghimbirul este un antioxidant natural, are proprietati antiseptice si imbunatateste circulatia periferica.

Un ceai de coada calului seara, inainte de culcare, te va incalzi si vei putea adormi linistit. Planta este bogata in vitamina C, ajuta la digestie si te scapa de nasul infundat.

Fa-ti rezerve inca de pe acum de condimentele care te feresc de gerul de afara si anul acesta raceala care te tinea la pat mai bine de o saptamana te va ocoli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plante temperatura corporala, #plante raceala, #ceaiuri raceala, #plante ger , #sanatate