Pledoarie pentru bere

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 21:42
1800 citiri
Pledoarie pentru bere

Vinul a fost laudat din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale. Insa berea, consumata si ea de atata amar de vreme, a cam fost neglijata. Si nu e drept, mai ales in conditiile in care din ce in ce mai multi o prefera vinului.

Pe langa faptul ca este prilejul perfect pentru socializare, ceea ce nu e deloc putin putin lucru, berea are si o multitudine de beneficii asupra sanatatii, conform Health.com. Atat vinul, spritul cat si berea, consumate in cantitati moderate, fac bine inimii.

Mai "light" decat ai crede Din pacate n-o ajuta deloc expresia impamantenita "burta de bere". In realitate, berea nu e cu mult mai "grea" decat vinul, unele versiuni fiind chiar destul de "light". O sticla de 330 mililitri are doar 64 de calorii.

Pentru comparatie, numai 100 de mililitri de vin contin 100 de calorii. Cat despre un cocteil alcoolic, acesta poate avea intre 250 - 500 de calorii.

Contine antioxidanti Un lucru putin stiut despre bere este ca si ea contine antioxidanti. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Scranton a aratat ca cea blonda are cei mai multi, fiind urmata de cea light si abia apoi de berea fara alcool.

In cadrul studiului, unor soareci care urmasera diete ce le marisera colestrolul li s-a dat atat bere blonda, cat si bruna. S-a descoperit ca ambele au protejat arterele la fel de bine. Se crede ca berea previne si calmeaza inflamatiile vaselor de sange, ce ar putea duce la boli ale inimii.

Buna pentru creier Desi se stie ca etanolul (agentul toxic din alcool) are proprietatea de a reduce riscul de stop cardiac, studii recente au aratat ca exista si beneficii neurologice de pe urma consumului moderat de bere si vin.

De fapt, berea, ca si vinul, protejeaza neuronii pe masura ce imbatranim, micsorand si riscul aparitiei de Alzheimer sau al altor boli neurologice.

Cu alte cuvinte, berea e chiar buna, atat timp cat o bei cu moderatie (una pe zi pentru femei, doua pentru barbati) si nu ai in familie antecedente de alcoolism sau de cancer la san.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#beneficii bere, #bere sanatoasa, #bere sanatate, #bere antioxidanti, #bere inima, #bere creier, #bere boli neurologice , #sanatate