Plimbarile amelioreaza durerile artritei

Marti, 16 Februarie 2010, ora 13:45
1879 citiri
Plimbarile amelioreaza durerile artritei

Un studiu realizat in Australia a scos la iveala faptul ca plimbarile scurte scad intensitatea durerilor cauzate de artrita la jumatate, dupa 6 luni, diminuand considerabil si rigiditatea data de boala, dar si depresia sau anxietatea.

Acest "tratament" trebuie facut concomitent cu administrarea suplimentelor din cochilia crustaceelor, relateaza Daily Mail.

Tratamentul traditional pentru artrita consta intr-o combinatie de medicamente puternice, care poate cauza probleme la stomac si inima. Alteori, se impune fizioterapia sau chiar operatiile chirurgicale.

Implant care ii ajuta pe suferinzii de osteoporoza si artrita

Insa recentul studiu, in cadrul caruia au fost monitorizati 46 de barbati si femei cu osteoartrita, care aveau dificultati la mers, a aratat ca glucozamina continuta de cochiliile crustaceelor previne deteriorarea articulatiilor, mai ales daca in rutina sunt introduse si plimbarile.

Asa ca, dupa 6 saptamani de suplimente, o parte voluntarii au fost rugati sa introduca treptat plimbarile in rutina, ajungandu-se pana la doua iesiri de 15 minute, de trei ori pe saptamana.

Dupa alte sase saptamani, s-a observat ca durerea zi rigiditatea caracteristica bolii scazusera cu 13% atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor cu varste cuprinse intre 42 si 73 de ani. La sfarsitului perioadei de 6 luni alocata studiului, pacientii au declarat ca durerea si rigiditatea disparusera la jumatate.

Tot in cazul lor, depresia si anxietatea scazisera considerabil, semn ca miscarea a sporit si secretia de endorfine, calmantele naturale ale organismului.

Studiul a aratat ca mai mult exercitiu sau plimbari mai lungi nu sunt neaparat mai bune in cazul acestor pacienti, "doza" ideala fiind cea a plimbarilor de 1.500 pana la 3.000 de pasi, de trei ori pe sapatamana, au declarat cercetatorii de la Universitatea Queensland.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#plimbare artrita, #supliment glucozamina artrita, #tratament artrita, #ameliorare dureri artrita , #sanatate