Poate fi alaptatul nociv pentru bebelus ?

Marti, 17 Februarie 2009, ora 13:09
2377 citiri
Poate fi alaptatul nociv pentru bebelus ?

Medicii din Marea Britanie sunt tot mai ingrijorati de numarul mare de decese inregistrat in randul bebelusilor alaptati o perioada mai mare de timp, suspectand ca acestia sufera diverse complicatii pentru ca nu sunt suficient de bine alimentati si hidratati cu laptele matern.

Din acest motiv, specialistii au lansat primul studiu care isi propune sa stabileasca numarul optim de luni in care un bebelus este bine sa fie alaptat precum si cauzele care duc la imbolnavirea si chiar decesul unor nou-nascuti care nu sunt alimentati decat cu lapte matern, informeaza BBC.

Investigatia a fost declansata din cauza numarului mare de bebelusi internati in ultima vreme in spitale in stare grava de deshidratare. S-a constatat ca in cele mai multe cazuri, acestia nu primeau alta hrana decat laptele matern, considerat un aliment ideal, dar care, iata, in anumite situatii prezinta anumite riscuri.

Potrivit specialistilor in nutritie, tipul respectiv de deshidratare prezentat de micuti este caracteristic situatiei in care un nou-nascut nu primeste in primele zile de viata cantitatea suficienta de lapte necesara bunei dezvoltari a organismului.

Astfel, nivelul de sodiu din sange scade in mod dramatic, ceea ce duce la anumite complicatii, gen atacuri, cangrene, afectiuni ale creierului si chiar deces.

Un diagnostic corect si rapid ar restabili organismul afectat dar acest lucru se intampla rareori, din cauza prejudecatii ca laptele mamei este alimentul ideal si complet pentru copilul ei, ceea ce face ca medicii sa fie deseori indusi in eroare si sa caute motivele imbolnavirii acestora in alte directii.

Nutritionistii spun ca ei nu sustin nici pe departe eliminarea laptelui matern din alimentatia sugarului ci, in functie de rezultatele acestui studiu, vor trebui identificate masurile necesare pentru suplimentarea elementelor nutritive administrate micutilor.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#alaptat, #substante nutritive, #deces bebelusi , #sanatate