Porumbul - medicament si aliment

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 16:13
9093 citiri
Porumbul - medicament si aliment

In vremurile de demult, aztecii credeau ca porumbul este un dar al soarelui, care, in bunatatea lui, a facut sa ploua cu boabe galbene, necesare hranei omului.

Porumbul este o cereala originara din America Centrala, cultivata azi in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera. In Europa, porumbul a fost cultivat mai intai in Spania si Portugalia apoi, a fost raspandit de turci in bazinul Mediteranei, sud-estul Europei si Asia Mica, motiv pentru care, multa vreme, europenii au numit porumbul "grau turcesc".

In Tarile Romane, porumbul - aliment si medicament - patrunde in prima jumatate a secolului al XVII-lea si treptat a inlocuit cultura meiului.

Porumbul contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.

Bai cu zeama de malai

Macar o data pe luna renuntati la spumantele, gelurile si sarurile de baie si faceti o baie cu zeama de faina de porumb. Puneti o jumatate de kilogram de faina de porumb intr-o punga tosca de panza. Puneti punga sub jetul de apa calda si asteptati sa se umple cada cat sa va ajunga la talie cand stati sezut.

Apa astfel pregatita curata pielea, o vindeca daca este iritata si elimina celulele moarte de pe piele cum nici un sapun nu ar face-o niciodata. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute.

Malaiul - produs cosmetic pentru fata

Spalati bine fata cu apa calda dupa care aplicati malai amestecat cu apa. Masati bine fata cu varful degetelor, pret de cateva minute, dupa care e recomandat sa va clatiti cu apa rece ca sa se inchida porii.

Malaiul impotriva diareei

Oamenii de la tara, batranii, stiu ca folosind malaiul se poate stopa diareea in numai cateva ore. Intr-un pahar cu apa fiarta si racita se pun doua lingurite de malai si se bea amestecul ca atare.

Mamaliga impotriva racelii

O raceala care nu cedeaza la tratamentul medicamentos, se poate vindeca aplicand pe pieptul bolnavului o cataplasma cu mamaliga calda. Bolnavul trebuie sa stea sub patura o jumatate de ora. Acelasi tratament poate fi aplicat si in cazuri de bronsita acuta, gripa, pneumonie, tuse care nu mai trece.

Cataplasma cu mamaliga pusa in zona rinichilor trateaza colicile renale si nefritele. Aplicata in partea inferioara a organismului, cataplasma cu mamaliga poate fi un remediu rapid pentru anexite si cistite.

Terciul sau cirul impotriva raguselii

Terciul sau cirul este o mamaliga foarte moale facuta din malai fiert in apa. Cand este gata, se adauga putin unt sau ulei de masline si zahar sau miere daca va place asa. Se consuma cald.

Ceaiul din matase de porumb

Peste o lingurita de matase de porumb se toarna 200 de ml de apa fiarta si se lasa sa se infuzeze doua, trei minute dupa care se filtreaza. Se bea neindulcit, trei, patru cani pe zi.

Ceaiul din matase de porumb trateaza adenomul de prostata, reumatismul si ajuta in curele de slabit, in caz de obezitate.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#malai medicament, #malai raceala, #malai sanatate, #mamaliga raceala , #sanatate