Prea multe energizante incita la violenta

Vineri, 25 Iulie 2008, ora 20:11
1896 citiri
Prea multe energizante incita la violenta

Consumul de bauturi energizante poate sa fie un factor care sa influenteze declansarea actelor violente, cei mai expusi la acest efect fiind tinerii, arata un studiu realizat in Statele Unite si publicat in Journal of Adolescent Health.

Cercetarile au fost sponsorizate de Institutul national american pentru toxicomanie, iar numarul parcipantilor a ajuns la 795, toti fiind elevi.

Sociologul Kathleen Miller, din cadrul Institutului de cercetari asupra dependentelor al Universitatii din Buffalo, sustine ca a observat acesti elevi. Agresivitatea lor a fost sporita odata ce consumul de bauturi energizante a devenit frecvent.

Studiul mai arata ca bauturile energizante contin de trei pana la zece ori mai multa cofeina decat o bautura carbogazoasa non-alcoolica.

Aceleasi efecte sunt produse si de alte ingrediente din aceste bauturi, precum taurina, doze masive de vitamine si extracte din plante si ierburi. Cercetatorii americani sustin chiar ca aceste bauturi pot fi mai periculoase decat drogurile.

Grupul de elevi tinut sub observatie, in perioada cercetarilor, prezenta mai multe riscuri de a intretine relatii sexuale neprotejate, de a nu purta centura de siguranta la volan sau de a practica un sport extrem.

In prezent, este dovedit faptul ca, cel putin, doua treimi din consumatori utilizeaza bauturile energizante in combinatie cu bauturi alcoolice. Fapt care este si mai periculos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#violenta, #bautura energizanta, #cofeina, #tanar, #sex, #droguri , #sanatate