Prea multe ore in fata televizorului dauneaza sanatatii mentale a copiilor

Luni, 02 Februarie 2009, ora 21:12
3282 citiri
Prea multe ore in fata televizorului dauneaza sanatatii mentale a copiilor
Foto: Daily Mail

Privitul in exces la televizor dar si utilizarea exagerata a internetului pot genera probleme psihice, in cazul copiilor, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie.

Una dintre principalele concluzii ale studiului este ca expunerea excesiva a copiilor la programele TV si internet ii face pe acestia mai materialisti, ceea ce le afecteaza in timp relatia cu parintii dar si sanatatea mentala, scrie cotidianul britanic The Telegraph, citat de NewsIn.

Potrivit cercetarii, copiii sunt victime ale unei noi forme de consumerism, tinerii de pana in 16 ani din Marea Britanie cheltuind in total aproximativ trei miliarde de lire sterline din proprii bani pe haine, muzica, jocuri video, snack-uri si reviste.

Raportul sustine ca anumiti publicitari "exploateaza in mod explicit mecanismul presiunii exercitate de congeneri asupra individului, in timp ce parintii sunt perceputi ca niste bufoni" iar in acest context, publicitatea capitalizeaza ideea "esti ceea ce ai".

Mai mult chiar, orele petrecute in fata televizorului pentru a urmari seriale, drame sau talk-show-uri cu si despre vedete au un efect profund daunator.

Astfel ca, potrivit studiului, "copiii afla detalii din viata intima a vedetelor, care de regula sunt mai bogate decat vor fi ei vreodata si de cele mai multe ori cu un aspect fizic mai placut. Faptul de a le urmari tot timpul duce la asteptari foarte mari si reduce respectul de sine".

De asemenea, raportul recomanda ca publicitatea la mancarea nesanatoasa si la alcool sa fie interzise inaintea orei 21.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
#copii, #televizor, #Internet, #studiu, #sanatate mentala , #sanatate