Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Prepara in casa cremele din extracte naturale

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 07:07
13931 citiri
Prepara in casa cremele din extracte naturale
Foto: ehow.com

Cremele de intretinere iti lasa adesea urme adanci in buzunare si, uneori, parca vrei sa le faci tu numai sa fii sigur ca sunt eficiente, naturale, iar bugetul tau nu are de suferit.

Nu este atat de greu sa prepari cremele, gelurile de dus sau glosul pentru buze din extracte naturale. Putin timp, multa rabdare, extracte naturale si reteta este gata, informeaza suite101.com.

Sunt remediile perfecte pentru pielea uscata, grasa, plina de impuritati, tenul acneic, eczme, zgarieturi si intepaturi de insecte. Vascoziatea cremei tale naturale este oferita fie de uleiul rezultat din infuzia plantelor, cel de masline ori ceara de albine.

Plantele care sunt componenta principala a cremei vor fi asezate mai intai la uscat. Dupa un timp, le poti aseza intr-un mojar sau o rasnita pentru cafea, pentru a le pregati sa fie amestecate cu celelalte ingrediente.

Aseaza peste ele ulei de masline incalzit si uita de ele, eventual in cuptorul incalzit, pentru ca timp de trei ore temperatura uleiului va fi ridicata si constanta.

Dupa acest timp, asteapta sa se raceasca amestecul si strecoara-l bine, astfel incat sa nu ramana mici bucatele uscate de frunze in uleiul filtrat. Adauga ceara de albine, atat cat sa aiba consistenta unei creme si amesteca bine.

Mai poti adauga, indiferent pentru ce este reteta ta, miere, cu rol dezinfectant si hranitor sau vitamina E, cu rol in regenerare a pielii. Depoziteaza produsul obtinut la frigider, dar nu uita sa ii asezi o eticheta cu data prepararii, pentru ca el sa nu fie folosit un timp indelungat.

Daca nu stii ce plante sa folosesti, iata un mic ghid al frumusetii prin plante. Galbenelele sunt ideale pentru acnee si ten aspru. Il catifeleaza si curata in profunzime. Mai pot fi folosite si pentru tratarea taieturilor si muscaturilor de insecte.

Levantica este un bun dezinfectant, deci o poti folosi daca ai un ten cu probleme. Trateaza si infectiile ori eruptiile purulente asociate mai multor afectiuni, in special cele care apar pe sistem nervos. Catifeleaza pielea si ii ofera un parfum natural delicat.

Tataneasa este perfecta pentru umflaturi, zgarieturi, piele vanata sau eczeme. Musetelul este poate cel mai utilizat ingredient al tuturor cremelor cosmetice. Este aliatul fidel al frumusetii tale, deci nu evita sa il folosesti in prepararea cremelor de intretinere.

Florile se folosesc in general la prepararea cremelor de corp. Trandafirii, levantica sau salvia iti vor catifela pielea, iar mirosul natural, discret si delicat le va atrage atentia tuturor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#crema preparata acasa, #crema naturista intrebuintari , #sanatate