Prietenii si spriturile te mentin sanatos

Vineri, 20 Martie 2009, ora 14:57
1935 citiri
Prietenii si spriturile te mentin sanatos
Foto: etoy.com

Un mediu social creativ si bauturile alcoolice consumate moderat imbunatatesc starea de sanatate.

Acest fapt este atestat de un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta din Japonia, informeaza Reuters.

Studiul efectuat in randul barbatilor japonezi atesta faptul ca un consum moderat de alcool, combinat cu discutiile din cercul de prieteni, scade riscurile aparitiei afectiunilor cardiace si accidentelor vasculare.

Totusi, nu trebuie ignorat faptul ca acest studiu este valabil numai in cazul uni consum moderat de bauturi alcoolice.

"Aceste beneficii oferite de mediul social asupra starii de sanatate se manifesta numai in combinatie cu un consum moderat de alcool. Excesele pot dauna atat sanatatii, cat si in privinta vietii sociale", a declarat Dr. Hiroyasu Iso, de la Universitatea Osaka.

Intr-un studiu, publicat in Jurnalul de Sanatate, privind consumul de alcool, este atestat faptul ca un consum moderat de bauturi alcoolice reduce ricul atacurilor de cord.

In acelasi timp, este cunoscut faptul ca buna dispozitie, din centrul unui grup de prieteni, ajuta la prelungirea sperantei de viata.

Studiul efectuat de cercetatorii japonezi atesta faptul ca nivelul ridicat de socializare sporeste efectele benefice asupra starii de sanatate ale consumului moderat de bauturi alcoolice.

Raportul a fost intocmit dupa ce oamenii de stiinta au studiat 19.356 de barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani. Cercetatorii au impartit subiectii dupa consumul de alcool, stabilind trei categorii: niciodata, ocazional si frecvent.

In timp ce bautorii inraiti au fost asociati cu cresterea riscului atacului de cord, persoanele care consuma moderat alcool se situeaza la polul opus. Acestea beneficiaza de o ameliorare a starii de sanatate si au sanse mai mici sa sufere de boli cardiace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#prieten sprit sanatate, #consum moderat alcool , #sanatate