Primele luni de sarcina. Ce mananci si ce eviti

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 07:47
39828 citiri
Primele luni de sarcina. Ce mananci si ce eviti
Foto: iparenting.com

Alimentatia gravidelor, in special in primul trimestru de sarcina, este esentiala pentru dezvoltarea si sanatatea copilului.

Lipsa poftei de mancare in aceasta perioada nu este motiv de ingrijorare. Specialistii cred ca este o consecinta normala a schimbarilor intervenite in metabolismul viitoarei mamici. In primul trimestru, binecunoscutul indemn de a manca cat pentru doua persoane nu se aplica intotdeauna, informeaza suite101.com.

Nu este absolut necesar sa fie consumate cinci sau sase mese mici, dar consistente pe zi. Viitoarea mamica poate manca si de trei ori, daca alimentatia va asigura necesarul proteic atat pentru bebelus cat si pentru ea.

Sunt necesare 300 de calorii zilnic pentru o dezvoltare normala a copilului, deci nu te ingrijora daca nu ai pofta de mancare. Incearca sa te hidratezi corespunzator pentru a evita constipatiile, balonarile si gazele.

Lasa deoparte mancarurile picante, fierbinti si uscate, cel putin noua luni. Inlocuieste-le cu sucurile de fructe proaspete, consumate pe tot parcursul zilei.

Un pont util pentru marirea apetitului este de a bea apa sau sucul cu un cub de gheata, atunci cand temperaturile permit acest lucru. Iti va stimula apetitul si vei capata rapid pofta de mancare.

De evitat

Nu poti consuma orice carne de peste. Continutul ridicat de mercur al fructelor de mare dauneaza sanatatii tale si a bebelusului tau.

Consulta deci medicul inainte de a consuma peste. El iti va recomanda carnea potrivita pentru tine in primul trimestru de sarcina.

Friptura pe care o mananci va fi pregatita corespunzator. Carnea cruda ori semicruda creste nivelul toxicitatii in organism, deci mai bine uiti friptura pe gratar decat sa o consumi prea devreme.

Sucul din comert contine conservanti daunatori starii tale de sanatate. Mai bine cumpara fructe proaspete, pe care le prepari de fiecare data cand simti nevoia de hidratare si vitaminizare.

Ficatul fiert sau pateul nu se vor regasi pe lista ta de cumparaturi. Sunt bogate in fier si vitamina A, care pot fi periculoase pentru primul stadiu al dezvoltarii copilului.

Nu in ultimul rand, alcoolul si tigarile vor fi evitate inca din prima zi. Daca iesi cu prietenii, uita de berea obisnuita. Apa plata o va inlocui cu succes si te vei simti la fel de bine.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#alimentatie gravide, #dieta gravide, #alimente sanatoase gravide , #sanatate