Probleme de sanatate cauzate de telefonul tau mobil

Marti, 23 Iulie 2013, ora 08:51
6530 citiri
Probleme de sanatate cauzate de telefonul tau mobil
Foto: news.com.au

Telefonul mobil a devenit un obiect indispensabil vietii noastre de zi cu zi. Din cauza utilizarii lui excesive, putem avea insa numeroase probleme de sanatate.

Ochii

Din cauza ca ne uitam prea mult la telefon intreaga zi si ne concentram privirea asupra acestui obiect mic, resimtim unele efecte neplacute la nivelul ochilor. Prima consecinta este ursturimea pe care o simtim, iar alte efecte pot fi inflamatia si infectia. De asemenea, telefonul poate afecta ochii copiilor pe termen lung, scrie news.com.au.

Adultii pot avea o afectiune numita presbiopie, aceasta aparand in jurul varstei de 40 de ani si cauzand o incapacitate de concentrare asupra obiectelor apropiate.

Coloana vertebrala

Atunci cand folosim smartphone-ul, coloana vertebrala are si ea de suferit, caci pozitia normala a corpului nu mai este mentinuta, sustine fizioterapeuta Kirsten Lord.

Din caza telefonului putem avea dureri in zona gatului si a umerilor deoarece tinem capul aplecat inainte. Nervii situati in partea de sus a coloanei vertebrale (acolo unde acestia intra in zona capului) au si ei de suferit, consecinta fiind senzatia de oboseala si rigiditatea zonei respective.

Tenul

Dupa ce vorbim mult la telefon, pielea fetei are si ea de suferit deoarece tinem acest aparat lipit de fata. Urmarea poate fi aparitia unor basicute sau eruptii cutanate. Este preferabil sa folosim un dispozitiv hands-free pentru a evita aceste neplaceri.

Auzul

Muzica ascultata la castile telefonului iti poate afecta auzul. Consecinta este incapaciattea de a-i auzi pe ceilalti, in special atunci cand exista zgomot de fundal, afirma Karen Finch, specialista de la un centru de profil din Ipswich, Marea Britanie. Problema este pusa de faptul ca aceste casti nu sunt adaptate corespunzator urechii, rezultatul fiind cresterea volumului, ceea ce provoaca problemele de auz.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#probleme sanatate telefon mobil, #afectiuni sanatate telefon mobil , #sanatate
Comentarii