Probleme de sanatate de la o simpla poseta?

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 09:23
4726 citiri
Probleme de sanatate de la o simpla poseta?
Foto: dailymail

Cu atatea maruntisuri indesate, de la cosmetice pana la o sticla cu apa, nu este de mirare ca geanta unei femei cantareste, in medie, 3-4 kilograme. Iar numeroase studii au aratat ca jumatate dintre femei au dureri din cauza gentilor grele, ca si unii barbati.

O geanta grea a unui barbat cantareste in medie 6 kilograme, solicitand astfel organismul din cauza incarcaturii neechilibrate, ceea ce poate duce la dureri, o postura incorecta sau afectiuni.

In plus, unele persoane nici nu isi dau seama ca isi supun corpul unei presiuni carand genti incarcate, iar lucrurile sunt si mai grave atunci cand in ecuatie sunt introduse si tocurile.

Dupa cum arata Daily Mail, iata cateva dintre problemele pe care le poate provoca o geanta grea:

1. La gat

Atunci cand cari o geanta, gatul se inclina, distantandu-se de povara pe care o porti pentru a echilibra greutatea, ceea ce provoaca tensiune pe o parte a gatului si comprimare pe partea cealalta. Si, problema este ca tensiunea apare in zona in care se gaseste un manunchi de nervi, ce formeaza plexul brahial, putand duce la durere la nivelul gatului si inflamatii ale muschilor.

2. La umeri si spate

Umarul care poarta greutatea este tinut mai in spate si ridicat, ceea ce afecteaza muschii situati in partea superioara a spatelui, precum si pe cei care sustin coloana vertebrala. Acestia obosesc si pot avea spasme, iar muschii obositi nu vor mentine coloana in pozitia corecta, astfel ca aceasta va avea o postura gresita, de regula prea curbata.

Pe termen lung, postura incorecta poate duce la artrita la nivelul fatetelor articulare. In plus, vertebrele si discurile ar putea fi de asemenea afectate.

In plus, caratul unei genti grele poate, in timp, sa cauzeze degenerarea discurilor si prolaps, putand fi nevoie chiar de o interventie chirurgicala in astfel de cazuri. Totodata, o geanta grea poate determina iritare si comprimare la nivelul nervilor spinali, ceea ce poate duce la sciatica.

3. La brate

Bratul care sustine greutatea se misca mult mai putin in timpul mersului decat celalalt, in special pentru a tine geanta dreapta, insa acest lucru este oarecum impotriva tendintei firesti a omului de a-si misca bratele pe langa corp atunci cand merge. Iar fara acel balans al bratelor corpul face un efort mai mare pentru a inainta.

In plus, nervii din brate pot fi iritati de presiunea pe care o exercita geanta, ducand la dureri cronice.

4. La solduri si picioare

Pe termen lung, femeile se pot alege cu artrita din cauza presiunii mari, deoarece caratul unei genti te face sa mergi diferit, ceea ce modifica felul in care fortele actioneaza la nivelul sistemului osos, putand duce la probleme si durere.

De asemenea, cu cat este mai mare greutatea gentii, cu atat este mai mare presiunea asupra articulatiilor picioarelor. Intr-o perioada lunga de timp fortarea genunchilor poate duce la uzura incheieturilor.

Sfaturi pentru a minimiza efectele negative ale unei genti grele

In acest sens este important sa revizuiesti continutul acesteia, pentru a da la o parte ce nu iti este necesar, si sa distribui greutatea - daca nu vrei sa porti un rucsac, macar pune ce ai de carat in doua genti. De asemenea, ai grija sa muti geanta de pe un umar pe altul sau dintr-o mana in alta la intervale regulate, pentru a oferi muschilor ragazul de a se relaxa putin.

In plus, de preferat este sa ai o curea lata la geanta, si care sa poata fi pusa si pe diagonala trunchiului. Iar lungimea ei trebuie sa fie cat mai mica, pentru ca geanta sa stea aproape de corp si sa nu se balanseze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#geanta grea, #genti, #probleme sanatate genti grele, #probleme provocate genti, #carat genti, #poseta prea grea , #sanatate