Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Probleme grave de sanatate pe care le ignori

Luni, 11 Februarie 2013, ora 07:40
6097 citiri
Probleme grave de sanatate pe care le ignori
Foto: ABC News

De obicei, oamenii trec cu vederea unele semne care arata ca au o problema de sanatate. Unele dintre acestea nu ar trebui ignorate, putand fi semnul a ceva mai grav.

Durere severa de cap

O durere puternica de cap, insotita de probleme ale vederii si migrene poate fi indiciul unui anevrism. Conform ABC News, o astfel de problema grava apare la pana 5% dintre oameni, insa nu le cauzeaza probleme in majoritatea cazurilor.

Complicatiile apar atunci cand punctul in care se produce anevrismul se rupe. Cei care fumeaza sau care au avut in familie cazuri de anevrism cerebral trebuie sa fie mai atenti. Un astfel de anevrism poate cauza leziuni cerebrale in doar cateva minute, spune specialista in domeniu Elsa-Grace Giardina.

Durere ascutita intr-o parte

Daca simti o durere ascutita in partea dreapta, ai greata si faci febra rapid, atunci probabil ai o apendicita. In acest caz, apendicele este inflamat si poate cauza probleme mari daca nu este scos. O alta posibilitate este un chist ovarian, in cazul femeilor. De obicei, un chist dispare singur, dar, daca se sparge, provoaca dureri insuportabile. In ambele cazuri, este nevoie de o operatie de urgenta.

Durere trecatoare in piept

Daca uneori simti o durere in piept sau una care iti da senzatia ca ceva te strange in acea zona, poti avea chiar un atac de cord. Aceste senzatii pot fi si cauza refluxului gastro-esofagian, acesta fiind mai putin grav. Simptomele atacului de cord sunt mai putin severe in cazul femeilor, el avand loc adesea in timpul exercitiilor fizice.

Durere de picioare si inflamatie

Daca gamba este mai sensibila intr-o zona si este inflamata, prezentand culoarea rosie la atingere, atunci poti avea un tip de tromboza, adica formarea unui cheag de sange. Acesta blocheaza circulatia sangelui, aparand mai des la fumatori. Nu se recomanda masajul zonei respective, ci o vizita la doctor, pentru a ti se prescrie medicamente care vor dizolva cheagul de sange. Altfel, cheagul de sange poate ajunge la plamani si iti poate crea probleme mari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#probleme sanatate boli afectiuni, #atac cord apendicita anevrism, #operatie spital tromboza , #sanatate