Razi ca sa fii sanatos!

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 09:42
4997 citiri
Razi ca sa fii sanatos!

Rasul, sau mai bine zis starea de bine pe care o provoaca rasul, scade tensiunea arteriala, reduce stresul, detensioneaza muschii si creste elasticitatea musculara, imbunatateste respiratia si oxigeneaza sangele, infrumuseteaza chipul si da lumina si stralucire ochilor. De asemenea, rasul stimuleaza sistemul imunitar si reduce efectele nocive ale stresului.

Lumea in care traim nu ne prea ofera motive de ras, de voie buna, si totusi gasim intotdeauna puterea sa facem haz de necaz, sa radem cu pofta, cu gura pana la urechi, chiar si in cele mai stresante sau triste momente ale vietii.

Te-ai intrebat vreodata de ce copiii trec mult mai usor peste boli, de ce se vindeca mai repede si nu stau in pat sa zaca, asa cum fac, de regula, maturii? Copiii sunt veseli, rad din orice, ii amuza totul, se bucura din suflet, sunt receptivi la orice miscare si sunet nou in care gasesc prilej de amuzament. Copiii rad sincer, rad din toata inima si asta ii ajuta sa treaca mult mai usor peste o boala sau o stare de disconfort specifica varstei.

Rasul este la indemana oricui, un medicament gratuit, fara efecte secundare. Nu trebuie sa astepti sa te imbolnavesti ca sa razi. O poti face zilnic, oferindu-ti o doza de ras din ceea ce ai la indemana. Un gluma buna, o intamplare amuzanta, o carte de bancuri, o carte vesela, scrisa cu talent si umor, un film de comedie, circ, desene animate.

Medicii recomanda ca persoanele predispuse la melancolie sa caute compania unor persoane vesele, optimiste, cu surasul pe buze, gata oricand sa gaseasca motiv de amuzament in orice situatie, care sa aiba capacitatea de a transfera si altora disponibilitatea lor la ras si voie buna.

Adesea auzim spunandu-se despre o anumita persoana ca "a ras cu lacrimi", aceasta fiind o caracteristica a omului sanatos, optimist, inteligent, caruia ii place umorul de calitate si-l gusta indiferent de situatie. Acesta este, de fapt, romanul. Rade si face bascalie din orice.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#ras sanatate, #ras terapie, #ras efecte secundare, #ras medicament , #sanatate