Remedii naturale impotriva anemiei

Marti, 28 Iulie 2009, ora 10:54
19162 citiri
Remedii naturale impotriva anemiei
Foto: nation.ittefaq.com

Anemia apare de regula in urma unei alimentatii necorespunzatoare, sarace in vitamine, fier si proteine. Lipsa de fier din organism dar si deficientele de hemoglobina, proprii anemicilor, conduc la aparitia problemelor respiratorii.

Atat alimentatia saraca in fier si vitamina C cat si bolile cronice cauzeaza instalarea anemiei. Daca obositi des, aveti probleme respiratorii si va simtiti lipsiti de energie, un control medical devine obligatoriu, informeaza home-remedies-guide.com.

Persoanele anemice au probleme cu respiratia si digestia, obosesc usor, au insomnii adesea si racesc des. Mai mult, alte semne ale anemiei sunt si unghiile moi si galbene sau buzele decolorate si culoarea palida a fetei.

Anemia poate fi evitata si tratata printr-o alimentatie corespunzatoare, care va deveni un adevarat stil de viata pentru ca afectiunea sa nu recidiveze.

Legumele uscate, laptele cu cereale si pastaile nu vor lipsi din alimentatia anemicilor. Ouale, pestele si organele, in special rinichii si ficatul, vor fi si ele consumate zilnic.

Branzeturile si legumele verzi nu vor lipsi din bucatarie, iar citricele vor fi consumate zilnic, pentru asigurarea necesarului zilnic de vitamina C. Mananca intre mese un mar. Contine si fier, iar daca este consumat zilnic, el va fi absorbit eficient de catre organism.

Baile reci sunt recomandate anemicilor. Medicii sunt de parere ca doua bai pe zi in apa rece intaresc sistemul imunitar si sunt preferate in detrimentul celor fierbinti in aceste cazuri.

Tratament naturist

Pelinul este o planta folosita in medicina naturista pentru continutul de fier. Uleiurile esentiale sunt folosite pentru tratarea deficientelor respiratorii, iar specialistii recomanda anemicilor consumul zilnic, in cantitati putine.

Schinduful este o planta ierboasa cultivata in Romania in zona Dobrogei. Este printre primele plante folosite de catre medicina naturista.

Semintele sunt folosite de catre anemici, dupa ce sunt lasate 24 de ore la macerat, pentru continutul bogat in fier. Se administreaza cate o lingurita zilnic, dimineata.

Un alt tratament naturist recomandat anemicilor este pe baza de telina, folosita in special pentru detoxifierea si intarirea sistemului imunitar. Specialistii recomanda in aceste cazuri consumul de telina, impreuna cu sucul de morcovi.

Mararul si patrunjelul sunt si ele recomandate pentru combaterea eficienta a anemiei. Specialistii recomanda consumul zilnic, la fiecare masa, pentru a putea fi asimilate eficient de catre organism.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#tratament naturist anemie, #dieta anemie, #alimentatie anemie , #sanatate