Remedii naturiste impotriva durerilor

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 10:12
31015 citiri
Remedii naturiste impotriva durerilor

Medicamentele contra durerii se afla in topul vanzarilor farmaceutice, acestea obtinandu-se fara reteta ori de cate ori aveti nevoie. Nu sunt insa complet lipsite de pericol.

Studiile atrag atentia asupra pericolului de dependenta la care ne supunem folosind unele substante impotriva durerii pe termen lung. Asa ca, inainte de a apela la tratamentele clasice, incercati sa alungati altfel durerea.

Pentru a scapa de durerile de cap, efecte deosebite au ceaiurile din plante care au efect calmant si analgezic. In primul rand, fitoterapia recomanda infuzia de roinita - o lingurita de planta, uscata si macinata, la o cana cu apa clocotita; se lasa sa stea 10 minute. Se bea rece, cate 2-3 cani/zi. Tratamentul dureaza minimum 3 saptamani. Acest ceai este considerat cel mai bun in caz de migrene.

De asemenea, migrenele usoare pot fi combatute cu un ceai in amestec din roinita, menta si salvie, in parti egale - infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa clocotita, din care se beau 3 cani/zi. Apoi, infuzia de ciubotica cucului - o lingurita de planta la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani/zi. Acest ceai are efecte deosebite in durerile de cap pe fond nervos, dar si in migrene.

In cazul durerilor de cap foarte puternice, este recomandata infuzia de coada soricelului - o lingurita planta la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani/zi. Foarte importante in combaterea durerilor la nivelul capului sunt si conditiile de tratament.

In primul rand, aerisiti mereu incaperea si cautati sa umeziti aerul din camera, ceea ce se obtine foarte usor cu o carpa uda pusa pe soba sau pe calorifer. Evitati zgomotul si stresul, facand plimbari in aer liber. Puteti face masaj in zona tamplelor, cu putin otet sau cu uleiuri esentiale de lavanda, de rozmarin sau de menta. Efecte au si cataplasmele cu felii de cartofi cruzi puse pe frunte.

Daca va confruntati cu dureri de spate, primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa stati in repaus, intinsi la orizontala. Pentru durerile coloanei de la nivel cervical, rotirile usoare ale capului va vor face sa va simtiti mai bine intr-un timp relativ scurt.

Pentru durerile puternice, va trebui sa aplicati pentru inceput comprese calde. Apoi, sunt indicate bai cu sare, de plante, bai cu faina de mustar sau bai cu paie de ovaz.

La fel de eficiente sunt si cataplasmele cu argila, cu ceara sau tataneasa pe zona afectata. Este bun si masajul cu ulei de arnica in amestec cu ulei de menta.

Pentru a scapa de nesuferitele dureri de dinti, exista cel putin doua remedii: primul consta in aplicarea, pe obraz, in zona dintelui bolnav, a unui cub de gheata invelit intr-un pansament steril. Mentineti-l timp de 15 minute.

De asemenea, puteti incerca sa puneti, intre mucoasa interna a gurii si gingie, o bucatica de slanina proaspata, nesarata. Durerea dispare dupa aproximativ un sfert de ora.

Puteti incerca sa frictionati incheietura mainii cu usturoi pe partea interioara. Usturoiul poate avea un efect mai mare daca se piseaza cativa catei si se bandajeaza pe mana in locul unde se simte pulsul.

Doua precizari esentiale: usturoiul nu trebuie pus direct pe piele, pielea trebuie acoperita cu un tifon sau cu o panza; daca dintele bolnav se afla in partea dreapta, atunci remediul trebuie aplicat la mana stanga si vice-versa.

In cazul durerilor de stomac, sucul de morcovi si sfecla, baut dimineata, este foarte bun. Ceaiul de menta, datorita efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv este un bun remediu contra crampelor stomacale.

Ceaiul de musetel are un efect antispasmodic si antiinflamator, permitind si eliberarea gazelor. Ceaiul de ulm ajuta la protejarea invelisului stomacului deoarece contine un agent antiulcer foarte puternic.

Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea si durerea, iar gelul de aloe vera alina durerile stomacului.

Tabletele de carbune sunt de asemenea utile in cazul durerilor provocate de gaze. Carbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente si trebuie sa fie luat dupa doua ore de la administrarea acestora.

Pentru a reduce durerile reumatice folositi macerat de untul-pamintului. Se prepara in felul urmator: dati pe razatoare 250 de grame de bulbi de planta si turnati peste ei 750 ml de ulei de floarea-soarelui. Cu amestecul rezultat masati zilnic locurile dureroase si acoperiti-le apoi cu un prosop.

Si decoctul de salcie este eficient. Se pun la fiert 2 linguri de planta la o cana cu apa si se lasa astfel 15 minute. Se da la o parte de pe foc, si se strecoara. Se recomanda consumarea a patru cani cu decoct pe zi.

Decoct de radacina de telina este de asemenea indicat. Se iau 150 g radacina de telina, se spala bine si se pune la fiert pentru 20 de minute intr-un litru de apa. Se consuma cate o cana cu decoct pe zi. Restul de ceai se pastreaza, filtrat la rece, iar inainte de a se consuma se incalzeste putin.

Un remediu stravechi si recunoscut impotriva durerilor in gat si a tusei este laptele cu ceapa. Laptele are proprietati calmante iar ceapa antibacteriale. In plus, acest amestec inseamna un aport important de vitamina C.

Miere cu suc de lamaie: Stoarceti o lamaie, amestecati sucul cu 2 lingurite de miere si turnati deasupra apa fierbinte. Sucul de lamaie cu miere se poate folosi si ca atare, fara alt lichid.

Miere cu propolis: Se umple o cescuta cu miere si se amesteca cu 40-50 de picaturi de tinctura de propolis. Se ia de mai multe ori pe zi, tinandu-se cat mai mult in gura, ca sa se topeasca incet.

Echinacea: Luati cate 200 g de echinacea, de patru ori pe zi, sub forma de pilule, sau cate un capacel de tinctura de echinacea, pusa in ceai fierbinte. Se ia de 3-4 ori pe zi.

Otet de mere: Antiseptic si bactericid, otetul de mere usureaza si durerile de gat. Amestecati o lingura de otet de mere cu o lingurita de miere, diluati-le cu apa calda si faceti gargara.

Cine e fotbalistul de la națională, despre care s-a spus că are nume de C.A.P.
Cine e fotbalistul de la națională, despre care s-a spus că are nume de C.A.P.
România a fost învinsă de Columbia în ultimul amical din lune martie, tricolorii fiind dominați autoritar în marea majoritate a meciului de la Madrid. S-a terminat până la urmă 3-2,...
Motivul pentru care fotbaliștii naționalei Angliei vor juca cu tricouri fără nume pe spate
Motivul pentru care fotbaliștii naționalei Angliei vor juca cu tricouri fără nume pe spate
Fotbaliştii naţionalei Angliei vor purta tricouri fără nume în repriza a doua a meciului amical de marţi cu Belgia, de pe stadionul Wembley, pentru a creşte gradul de sensibilizare cu...
#remedii naturiste, #dureri, #cap, #spate, #gat, #dinti, #ceaiuri, #plante , #sanatate