O romanca ii invata pe americani secretul tineretii vesnice - cum a regasit Romania dupa zeci de ani Interviu

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 08:17
12960 citiri
O romanca ii invata pe americani secretul tineretii vesnice - cum a regasit Romania dupa zeci de ani Interviu
Foto: Facebook/Dr. Erika Schwartz

Dr. Erika Schwartz are 65 de ani si a plecat din Romania la 16 ani, impreuna cu familia sa. Abia in anii 2000 a reusit sa descopere frumusetea plaiurilor mioritice si sa se bucure de gustul mancarii traditionale intr-un restaurant local.

In timpul anilor petrecuti in strainatate, cei mai multi in America, dr. Erika Schwartz ar fi gasit formula tineretii vesnice, dupa cum sustine presa din intreaga lume. Mai exact, este vorba despre o terapie pe baza de hormoni combinata cu un stil de viata sanatos, rezultatul principal fiind prevenirea imbatranirii.

Plecata de mica din Romania, in timpul regimului lui Nicolae Ceausescu, Erika Schwartz nu mai are foarte multe amintiri din acea perioada, totusi nu poate uita cozile la care trebuia sa stea familia sa pentru a lua mancare sau zilele reci in care ramaneau fara caldura in apartament.

Care a fost drumul sau pana in America, dar si cum functioneaza terapia si programul la care au apelat peste 100.000 de persoane ne-a explicat chiar dr. Erika Schwart, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ati plecat din Romania la varsta de 16 ani. Cum ati reusit sa fugiti cu familia si care a fost drumul pana cand ati ajuns in America? Stiu ca la inceput ati ajuns in Italia.

Parintii mei au aplicat sa plece din Romania in timpul comunismului. Fiind evrei, dupa doi ani de zile de somaj si pierderea tuturor veniturilor, li s-a permis sa plece din Bucuresti si sa mearga in Israel. Calatoria s-a oprit in Napoli. Unchiul meu era un medic foarte cunoscut, presedinte al Societatii Internationale de Tuberculoza, locuia in America si prietenii sai din Italia si de la Vatican mi-au ajutat familia sa locuiasca la Roma pentru o perioada.

In timp ce asteptam viza pentru America, am absolvit liceul la Roma, la Overseas School of Rome, si am fost acceptati de Comitetul international pentru acordarea de ajutoare pentru azil politic.

Ce va amintiti din timpul regimului Ceausescu?

Eram tanara si nu aveam cu ce sa compar. Retrospectiv, era intuneric, totul gri si trebuia sa astept la cozi pentru a primi mancare. Mama mea mergea la piata si lua un pui o data pe saptamana, ceea ce mancam intreaga saptamana. Ouale si produsele lactate erau foarte rare.

Uneori nu aveam caldura si mancare zile intregi. Dupa ce tatal meu a fost concediat de la Ministerului Lemnului (Ministrul Industrializarii Lemnului si materialelor de constructii - n.red.), unde era director, a trebuit sa vanda tot din casa pentru a cumpara mancare. A fost nevoie de doi ani pentru a i se permite sa plece.

Cum ati regasit Romania cand ati revenit?

In 2001 am fost pentru prima data. Parea un loc minunat. Oamenii erau foarte prietenosi si toata lumea voia sa ajute. Am fost intr-o excursie in Brasov si am descoperit mediul rural atat de frumos si oamenii atat de draguti. Chiar voiam sa ma reconectez cu radacinile mele si sa ajut la construirea noii tari.

Dar ce v-a impresionat cel mai mult?

Oamenii, frumusetea tarii si mancarea. Iubesc mancarea romaneasca si restaurantele au fost excelente. Cand eram copil nu am mers niciodata la un restaurant, asa ca a fost minunat sa servim macare romaneasca in Romania.

Ce nu v-a placut?

Faptul ca nu am fost acolo pentru a fi parte la schimbarile monumentale pe care tara le-a suferit.

Luati in calcul o intoarcere definitiva in Romania?

Cu certitudine iau in calcul o revenire pentru o perioada. Pentru moment, as dori sa deschid o clinica in Bucuresti pentru a invata si trata pacientii care sunt interesati de prevenire (prevenirea imbatranirii - n.red.). In America si Marea Britanie avem cabinete Evolved Science - in New York, Miami si Londra. Ar fi minunat sa avem un cabinet in Bucuresti, pentru ca este locul in care m-am nascut si as vrea sa dau ceva inapoi tarii in care m-am nascut.

Ati fost promovata in presa drept romanca ce ii invata pe americani secretul tineretii vesnice. Cum functioneaza aceasta terapie pe care o promovati?

Este o combinatie pe baza de hormoni, suplimente, vitamine, dieta, exercitii fizice, managementul stresului, somn si stil de viata la care am lucrat timp de trei decenii. Programul este individualizat, iar rezultatele sunt magice. Pana in prezent peste 100.000 de persoane experimenteaza viata de dupa aceasta terapie si sunt incantate. Sunt oameni cu varste de la 16 ani pana la 85 de ani.

Cum ati descoperit intreaga formula?

A fost un proces lung. Am fost medic 40 de ani ani si tratarea pacientilor doar cu medicamente si prin analize nu a fost raspunsul potrivit. Am vrut sa ajut la prevenirea bolilor si sa ii fac pe oameni sa se bucure de o viata sanatoasa la orice varsta. In timp, am cercetat si am incercat pe mine si pe pacientii mei toate modalitatile si hormonii au reprezentat primul pas in acest proces. Astazi reprezinta un adevarat stil de viata.

Care sunt principalele avantaje ale terapiei cu hormoni?

Crearea unui echilibru. Dormit bine, capacitatea de a face exercitii fara a te rani, eliminarea semnelor si simptomelor de boli cronice, o gandire mult mai clara si mentinerea apetitului sexual. Pe scurt, ne fereste de imbatranire si sedentarism.

Exista efecte adverse?

Daca este facut corect ca parte a unui program de sanatate, nu.

Pe langa aceasta terapie, ce le mai recomandati pacientilor?

Dieta, suplimente, exercitii, somn, managementul stresului, sfaturi pentru relatia personala si o consecventa in stilul de viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Erika Schwartz romanca medic, #Dr Erika Schwartz, #terapie hormoni Erika Schwartz , #imbatranire