Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Sanatate cu fructe exotice

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 08:58
6988 citiri
Sanatate cu fructe exotice
Foto: acaibenefitsreview.com

Fructele sunt cele mai sigure surse de vitamine si minerale. Citricele sunt bogate in vitamina C, bananele contin mult potasiu, iar despre mar se spune ca alunga medicul, daca se consuma la fiecare masa.

Pe piata autohtona insa au aparut in ultimii ani fructele exotice. Cele de acai, asemanatoare strugurilor, goji, cu proprietati afrodisiace, noni sau mangostana, se gasesc in magazinele naturiste, pentru numeroasele lor intrebuintari curative, informeaza vitacost.com.

Sunt bogate in nutrienti, intaresc sistemul imunitar luptand eficient impotriva stresului zilnic, atacurilor de panica, dar si a altor afectiuni.

Arborii de acai sunt originari din padurile braziliene. Sunt inalti de peste 15 metri, iar fructele sunt bogate in vitamina B, proteine, aminoacizi si s-au folosit in tara de origine ca supliment nutritiv.

Combat eficient actiunea nociva a radicalilor liberi, iar o dieta cu fructe de acai are un cotinut nutritiv mai mare decat lactatele chiar.

Goji, noni sau mangostana

Despre goji, fructele originare din Tibet, specialistii in medicina naturista cred ca au cea mai mare cantitate de antioxidanti. Tocmai de aceea sunt ideale pentru intarirea sistemului imunitar.

Au rolul de a regla circulatia sangelui si a nivelului hormonal. Ajuta digestia lenesa si se folosesc in tratarea afectiunilor oculare. Mai mult, au si efect afrodisiac si cresc libidoul.

Extractul natural din fructele noni este ideal pentru persoanele care sufera de diabet de tip 2. Normalizeaza glicemia si este si o sursa importanta de vitamina A, C, B, calciu si potasiu.

In trecut, noni mai era denumita si aspirina naturala, pentru efectul sau analgezic si de aceea se poate folosi si pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

Mangostana este originara din Asia, arborii maturi ajung si la 25 de metri inaltime si rodesc abia dupa zece ani.

Fructul este considerat tratamentul natural perfect pentru normalizarea colesterolului si imbunatatirea imunitatii. Este o sursa bogata de vitamina C, B1, B2, B6, dar contine si multe minerale.

Toate aceste fructe exotice pot fi gasite in magazinele de profil, dar, daca sunt folosite ca tratament, sfatul medicului este absolut necesar, pentru evitarea complicatiilor nedorite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#dieta fructe exotice, #fructe exotice sanatate , #sanatate