Sanatate la-ndemana Dr.Apostolescu Robert Cristian: Pantofii cu toc cui si sacrificiile din spatele lor

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 11:43
9158 citiri
Sanatate la-ndemana Dr.Apostolescu Robert Cristian: Pantofii cu toc cui si sacrificiile din spatele lor
Foto: Arhiva personala

Toate femeile stiu ca pantofii stiletto, cei cu toc cui, ne fac picioarele mai frumoase si un corp mai zvelt, sa nu mai vorbim despre faptul ca transmit eleganta. Dar pe langa faptul ca sunt o completare de baza pentru multe ocazii (petreceri, iesiri in oras, intalniri), pe termen lung pot cauza destule probleme.

Una dintre cele mai intalnite probleme cauzate de pantofii cu toc sunt monturile, explica pentru Ziare.com Dr. Apostolescu Robert Cristian, medic ortoped la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Daca 90% dintre femeile din Romania poarta pantofi incomozi, 60% dintre acestea au monturi.

Cele mai frecvente cauze ale formarii monturilor constau in alegerea incaltamintei nepotrivite, care forteaza degetele sa fie stranse intr-o pozitie anormala, si purtarea acesteia pe o perioada indelungata.

Desi monturile pot duce la probleme care necesita interventii chirurgicale, daca sunt depistate la timp in majoritatea cazurilor acestea nu reprezinta decat o diformitatea usoara si nu sunt dureroase.

O consultatie efectuata acum poate insemna un tratament mai usor si evitarea unor complicatii ulterioare. Un medic ortoped te poate ajuta cu sfaturi utile pentru atenuarea simptomelor, ameliorarea durerii dar si alegerea incaltamintei potrivite.

Alegerea pantofilor potriviti

Moda si societatea influenteaza deciziile femeilor in general, atunci cand vine vorba despre alegerea pantofilor potriviti. Ca sa va bucurati in acelasi timp de confort si de sanatate, medicul specialist ortoped Apostolescu Robert Cristian va ofera cateva sfaturi utile:

1. Pantofii trebuie sa corespunda cat mai bine formei piciorului. Dimensiunile variaza in functie de brand, motiv pentru care trebuie sa alegeti pantofii care va vin cel mai bine pe picior si nu in funtie de marimea marcata;

2. Pentru ca cele mai multe persoane au un picior usor mai mare decat celalalt, este important sa alegeti marimea cea mai mare pentru incaltaminte;

3. Alege o pereche de pantofi care va fi la fel de comoda si la finalul zilei. Picioarele se pot umfla, in special in aceasta perioada calduroasa, iar incaltamintea devine stramta si pune un stres suplimentar asupra picioarelor;

4. Renuntati la principiul "o sa se lase cu timpul"! Nu cumparati o pereche de pantofi care nu este confortabila de la bun inceput!

Am nevoie de operatie?

Tocurile Stiletto obliga piciorul sa stea intr-o pozitie anormala care cauzeaza durere pe termen scurt, iar pe termen lung, afectiuni grave si interventii chirurgicale. Tocurile obliga piciorul sa alunece in fata, motiv pentru care degetele sunt stranse intr-o pozitie incomoda ce cauzeaza bataturi, formarea monturilor si umflaturi.

De asemnea, tocurile te obliga sa mergi pe varfuri provocand daune la nivelul articulatiilor si a tesuturilor moi ce le inconjoara, acestea fiind o cauza pentru artrita.

Daca suferiti o perioada indelungata de aceste afectiuni care nu raspund la tratament, trebuie sa aveti in vedere o interventie chirurgicala. Aceste interventii nu necesita o perioada lunga de recuperare, iar studiile ne arata ca 85-90% dintre pacientii care au luat aceasta decizie sunt satisfacuti de rezultate.

Care sunt simptomele de care trebuie sa tii cont?

- Durerea este constanta chiar si atunci cand purtati o incaltaminte lejera. Va este greu sa mergeti chiar si cateva sute de metri.

- Degetul mare este rigid si nu il puteti indrepta.

- Aveti o inflamatie care nu a raspuns tratamentului.

- Chiar daca urmati indicatiile oferite de un specialist si luati medicamentele prescrise durerea cauzata de monturi nu se amelioreza.

Dr. Apostolescu Robert Cristian - medic specialist ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti. Este membru al Societatii Romane de Ortopedie si Traumatologie, precum si al uneia din cele mai prestigioase Asociatii internationale de Trauma -AOTrauma, Elvetia. In prezent este angajat permanent la Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca- Bucuresti, Sectia Ortopedie I.

www.doctorortoped.ro

Facebook/Doctor Ortoped Apostolescu Robert Cristian

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Pantofii cu toc cui si pericolele, #pericol pantofi toc cui, #alegere incaltaminte, #medic ortoped pantofi toc , #sanatate