Sanatatea ti se citeste pe fata

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 20:20
3136 citiri
Sanatatea ti se citeste pe fata

Nuanta pielii reprezinta, pentru caucazieni, un foarte bun indicator al starii de sanatate, arata un studiu realizat de cercetatorii de la universitatile britanice Bristol si St. Andrews.

La randul lui, aspectul sanatos al pielii ne face mai atractivi pentru sexul opus, se mai arata in studiul ce va aparea in numarul din decembrie al revistei "Springer's International Journal of Primatology", citat de Science Daily .

Cercetatorii au utilizat un soft care modifica nuanta pielii si stralucirea ei in cazul a 54 de persoane de ambele sexe, toate de rasa caucaziana, soft ce a fost utilizat de mai multi voluntari rugati sa modifice aspectul acestor fete pentru a-l face mai sanatos.

"Cunosteam deja, din studii anterioare, ca cei care au circulatia sanguina si oxigenarea sangelui mai bune la nivelul fetei par mai sanatosi", a explicat Dr. Ian Stephen, unul dintre coordonatorii studiului.

Rezultatele studiului au fost in stransa corelatie cu o serie de cercetari stiintifice. Astfel, s-a confirmat faptul ca pielea care nu este alimentata normal cu sange si oxigen indica existenta unor probleme de sanatate la nivelul inimii si al plamanilor, in timp ce o fata rozalie exprima sanatate.

De asemenea, fumatorii si diabeticii au vasele sanguine mai subtiri la nivelul fetei, de aceea pielea lor pare mai alba.

Studiul a mai dezvaluit si faptul ca oamenii ii considera sanatosi si pe cei cu pielea usor galbuie. Explicatia consta in faptul ca un astfel de ton este dat de pigmentii carotenoizi care se formeaza in special datorita unei diete bogate in fructe si legume.

Acesti pigmenti care dau o nuanta usor galbuie pielii fetei sunt antioxidanti puternici care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor. De asemenea, ei sunt importanti si pentru intarirea sistemului imunitar, a celui reproducator si in prevenirea aparitiei cancerului.

Pe de alta parte, contrar celor stiute pana acum, participantii la studiu au ales sa decoloreze fetele bronzate, chiar daca, in mod normal o astfel de nuanta a pielii indica petrecerea unui timp indelungat in aer liber.

"Ceea ce mancam este la fel de important pentru sanatatea noastra ca si celalalt aspect, cat de mult mancam. Ambele sunt reflectate pe fata noastra. Daca vrem sa fim si sa parem sanatosi trebuie sa consumam cat mai multe fructe si legume", a concluzionat profesorul David Perrett, seful laboratorului de la Universitatea St. Andrews unde a avut loc cercetarea.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#culoare piele alimentatie, #dieta legume fructe , #sanatate
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Proverb chinezesc : " Omul isi sapa groapa, cu proprii lui dinti ".