Scapa de burta prin dieta

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 07:49
36021 citiri
Scapa de burta prin dieta
Foto: embraceyourheart.com

Burta inestetica este de fapt un strat de grasime, pe care il indepartezi usor si sigur prin alimentatie si exercitii. Pentru ca nu poti elimina grasimile numai dintr-o anumita parte a corpului, cura ta pentru a avea un abdomen plat va fi una de slabire.

Vestea buna este ca, in orice cura de slabire, zona abdomenului este prima la care se pot inregistra imbunatatiri. Astfel, atunci cand slabesti, abdomenul tau va da tonul kilogramelor in minus, informeaza hubpages.com.

Fiecare organism stocheaza grasimile in parti diferite ale corpului. Tocmai de aceea, unii oameni, atunci cand se ingrasa, au mai intai soldurile mai mari, altii abdomenul sau bratele.

"99% din curele de slabire actioneaza mai intai asupra zonei abdominale, dupa care grasimile se pierd progresiv de sus in jos", a spus specialistul american William Herbert Sheldon.

Pentru a scapa de burta fara un efort pre mare, ai nevoie de o dieta pe baza de nutrienti, carbohidrati si proteine. Nutrientii sunt acele substante chimice care asigura refacerea tesuturilor si sunt implicati direct in redarea energiei organismului.

Carbohidratii sunt absorbiti sub foarma monozaharidelor (glucoza, fructoza), iar proteinele sunt componente organice macromoleculare responsabile de functionarea intregului metabolism.

Dietele recomandate la tot pasul sunt de fapt alimentele de care organismul nostru are nevoie pentru a crea mediul favorabil unui echilibru natural. Astfel, cel mai important lucru in respectarea unei diete este ca ea sa fie echilibrata.

Pentru a scapa de burta inestetica, adopta un stil de alimentatie pe baza de fructe dimineata, carne slaba la pranz, pe gratar si legume seara. Iti vei alege doar acele alimente care sunt pe placul tau, pentru ca dieta sa nu fie o povara si sa nu fii privat de mancarurile care iti plac.

Nu uita de nuci, stafide, prune uscate, alune sau fistic intre mese, dar nici de cerealele cu lapte de dimineata. Pranzul il poti varia cu un iaurt, ficat fiert sau carne de peste, iar cina cu un suc de citrice proaspat.

Nu uita ca cele trei mese sa fie variate si sa ai in fiecare zi vitaminele, proteinele si minerale de care organismul tau are nevoie pentru a arde grasimile si a le transforma in energie.

Cei doi litri de apa pe zi vor fi nelipsiti. Nu consuma insa apa minerala, pentru ca ea baloneaza, ci numai apa plata. Este foarte important sa consumi apa dupa ce te-ai ridicat de la masa si nu in timpul ei. Fructele vor fi consumate tot atunci, si nu inainte de masa.

Iti poti alcatui si tu o dieta pentru a scapa de burta, asezand pe hartie toate alimentele si mancarurile preferate. Nu uita sa pastrezi un echilibru proteic si de vitamine in fiecare zi si in numai doua saptamani vei spune adio burtii inestetice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#scapa de burta, #alimente pentru slabit, #dieta burta , #sanatate