Scapa de durerile de articulatii

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 09:06
21717 citiri
Scapa de durerile de articulatii
Foto: Leememorial.org

Durerile de articulatii anunta de fapt instalarea reumatismului. In cazul in care afara e rece, organismul nostru reactioneaza si prin dureri ale incheieturilor.

In astfel de cazuri, cel mai indicat lucru este sa apelam la un medic specialist sau sa ne tratam singuri durerile. Prin masaj, gimnastica si comprese aplicate pe zonele dureroase, neplacerile dispar, informeaza Guardian.co.uk.

Primul semn al problemelor de acest gen apare atunci cand stam prea mult intr-o singura pozitie. Daca in momentul in care coborati din masina, dupa un drum lung, aveti probleme in a va indrepta corpul, atunci veti sti ca acesta este primul semn al articulatiilor slabite.

Cele mai multe persoane afectate de problemele de articulatii ignora primele semne care apar. In timpul unei zile in care au mers foarte mult pe jos sau au alergat in parc pot aparea dureri de genunchi.

Ele sunt confundate cu febra fireasca de dupa miscare si astfel problemele nu sunt tratate inca de la aparitia lor.

In cazul bratelor, miscarile permise sunt ridicarea mainilor si aducerea lor pe gat sau orice alt gest pe care nu il efectuam cu regularitate. Exercitiile vor fi atent realizate si fara graba, in asa fel incat sa simtim fiecare durere din corpul nostru pentru a putea fi combatuta.

Un alt exercitiu benefic pentru picioare consta in separarea degetelor unui picior prin intermediul degetului mare al celuilalt picior. Fiecare articulatie va fi pusa in miscare si solicitata, in sensul evitarii problemelor mari de mai tarziu.

Aplecarile nu sunt interzise in astfel de cazuri. Contrar opiniei generale, ele nu trebuie evitate ci executate cu grija si foarte incet, fara a forta corpul.

Mai mult, aplecarile sunt chiar indicate in cazul persoanelor intre doua varste, care au cel mai adesea astfel de probleme.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sanatate articulatii, #durere articulatii, #tratament durere articulatii , #sanatate