Scapa de durerile de dinti in mod natural

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 08:23
19598 citiri
Scapa de durerile de dinti in mod natural
Foto: homeremedyfortoothache.info

Durerile de dinti sunt foarte frecvente, apar atunci cand au un mediu favorizant, iar tratarea lor trebuie sa fie imediata, pentru evitarea complicatiilor nedorite.

Mai mult, amanarea unei vizite la stomatolog poate agrava problema. Cel mai bun tratament pentru orice afectiune este evitarea ei si nu tratarea. Himalayahomeremedies.com ofera cateva ponturi utile pentru indepartarea primelor simptome ale durerilor de dinti.

Chiar daca aplici aceste tratamente naturiste, ele doar iti vor indeparta primele neplaceri. Tratarea eficienta a durerilor de dinti se face tot in cabinetul stomatologului, unde este obligatoriu sa mergi de doua ori pe an pentru un control de rutina.

Sensibilitatea dintilor se formeaza pe fondul unei diete sarace in calciu si vitamine. Mai mult, dulciurile si zaharul in acces cauzeaza bacterii la nivelul gurii, iar dintii sunt primii afectati.

Micile intepaturi, durerile care nu ne dau pace sau mancarimile pe care nu le putem controla sunt primele simptome ale slabirii sanatatii orale.

Remedii naturiste

Usturoiul are efect dezinfectant si este un bun remediu natural impotriva primelor simptome ale durerilor de dinti. Pana te duci la stomatolog, aseaza usturoiul proaspat in zona dureroasa, iar neplacerile vor disparea pe loc.

Mai mult, daca iti formezi un obicei din a manca dimineata usturoi, acesta va intari structura danturii si nu va mai fi sensibila la rece, cald sau dulce.

Ceapa este si ea eficienta pentru tratarea bacteriilor de la nivelul gurii. Mananca o ceapa proaspata in fiecare zi. Mesteca timp de trei minute ceapa taiata, pentru ca toata zona sa fie dezinfectata eficient.

Lamaia, o sursa sigura de vitamina C, va intari si ea dantura si este remediul perfect pentru dintii sensibili si cariati. Taratele, lasate intr-un pahar cu apa peste noapte, elimina bacteriile de la nivelul gurii.

Incearca dimineata, pe stomacul gol, atunci cand simti primele intepaturi ale dintilor, care apar in general in sezonul rece. In numai cateva zile problema va fi inlaturata, dar programarea la stomatolog este absolut necesara.

Sarea si piperul fac si ele minuni pentru durerile tale de dinti. Sunt considerate masuri de prim ajutor, tocmai de aceea, inca de la primele simptome, poti aplica pe zona dureroasa putina sare de bucatarie in care ai adaugat un praf de piper.

Prevenirea durerilor de dinti prin dieta

Daca ai dintii sensibili, incearca sa eviti dulciurile sau zaharul in exces. Consuma multe legume proaspete, tari, pentru intarirea lor. Mai mult, coaja de paine joaca acelasi rol, deci nu o evita.

Calciul si vitamina C sunt foarte importante pentru dintii tai. Consuma zilnic produse lactate si citrice, pentru e scapa de durerile suparatoare.

Cheia sanatatii orale este igiena stricta. Este foarte important periajul zilnic si corect al dintilor, de doua ori pe zi.

Cu miscari circulare, timp de trei minute, dintii tau vor fi curatati in profunzime si vei indeparta astfel resturile alimentare sau bacteriile care se dezvolta la nivelul cavitatii bucale.

Dupa fiecare masa, guma de mestecat asigura curatarea danturii si redarea unei respiratii proaspete.

Mai mult, prin mestecare se stimuleaza circulatia sangelui, iar dintii tai vor fi sanatosi, intariti si vizitele la stomatolog vor fi doar pentru controlul de rutina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#sanatatea dintilor, #dureri dinti tratament, #tratament naturist dinti , #sanatate