Schimbarile climatice favorizeza raspandirea bolilor mortale

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 16:02
1826 citiri
Schimbarile climatice favorizeza raspandirea bolilor mortale
Sursa: Reuters

Schimbarile climatice favorizeaza raspandirea a 12 boli mortale, de la gripa aviara pana la febra galbena, sustine Societatea americana de Conservare a Vietii Salbatice (Wildlife Conservation Society).

"Chiar si schimbari minore ale climei pot avea consecinte de mare amploare asupra bolilor pe care animalele salbatice le pot contracta si transmite mai departe", a avertizat Steven Sander, seful societatii, citat de Reuters.

Potrivit lui Sander, temperaturile in crestere si fluctuatiile cantitatilor de precipitatii pot schimba distributia actuala a agentilor patogeni periculosi.

Reprezentantii Wildlife Conservation Society sustin ca o mai ampla supraveghere a sanatatii animalelor salbatice ar permite prezicerea din timp a aparitiei unor focare de infectie in alte locuri decat cele cunoscute in acest moment.

Printre cele 12 epidemii de pe lista non-exhaustiva a raportului societatii se mai numara holera, ebola, ciuma, tuberculoza si boala somnului.

Raportul Wildlife Conservation Society a fost lansat in cadrul Congresului International al Conservarii de la Barcelona.

A. T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică afectează în principal pielea capului, însă mai poate apărea pe anumite zone ale feței, pe piept și pe spate. Este o afecțiune cronică, de care suferă în jur de 5%...
Schimbare importantă în Formula 1. Ce se va întâmpla în 2025
Schimbare importantă în Formula 1. Ce se va întâmpla în 2025
Calendarul competiţional pentru 2025 în Formula 1 a fost dezvăluit vineri, sezonul urmând să includă 24 de Mari Premii, la fel ca în 2024, dar va începe la jumătatea lunii martie în...
#boli, #holera, #ebola, #ciuma, #tuberculoza, #boala somnului, #schimbare, #climatic , #sanatate
Comentarii
P
planetariu
rank 1
Bine ati venit la realitate clima s-a schimbat intotdeauna si bolile s-au adaptat