Secretele unei activitati mentale de top

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 22:30
4664 citiri
Secretele unei activitati mentale de top
Foto: Arhiva

Creierul este computerul organismului nostru. O dieta echilibrata, glucoza, oxigenul, apa si somnul sunt principalele nevoi pe care le are creierul, pentru a functiona la cel mai inalt nivel.

"Stilul de viata modern ne face sa uitam de sanatatea noastra uneori. Nu e de mirare ca ne simtim stresati si obositi, informeaza Buzzle."

Iata cateva sfaturi, care va vor ajuta sa va mentineti activitatea mentala, in starea cea mai buna.

1. Tineti o dieta echilibrata. Legumele si fructele sunt importante pentru creierul nostru, pentru ca il hranesc, cu vitamine si microelemente.

2. Furnizati creierului vostru o cantitate suficienta de glucoza. Glucoza care grabeste activitatea creierului se gaseste in paine, paste si ovaz. Reduceti cantitatea de ciocolata, dulciuri, biscuiti si prajituri, deoarece acestea nu sunt bune pentru creier. Ele activeaza (creierul-n.r.) foarte repede, dar dezactivarea se produce cu aceeasi viteza.

3. Creierul are nevoie de oxigen. Incercati sa petreceti, cat mai mult timp posibil afara. Daca munca voastra este legata mult timp de a sta la calculator aceasta recomandare este extrem de importanta pentru voi. Lipsa oxigenului duce la reducerea activitatii cerebrale si la oboseala.

4. Nu uitati de micul dejun. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece ofera cea mai mare cantitate de elemente nutritive pentru corpul nostru si pentru creier. Micul dejun substantial este o garantie pentru activitatea creierului vostru.

5. Beti apa ori de cate ori doriti. Deshidratarea scade performanta creierului.

6. Faceti exercitii dimineata. Exercitiile fizice pompeaza sange in creier si grabeste activitatea sa. In plus, exercitiile de dimineata sunt modalitati foarte bune de a te trezi, fara a aduce organismul vostru in stres.

7. Dormiti suficient. Somnul este momentul cand corpul nostru si creierul se relaxeaza. Somnul de noapte este ocazia perfecta, pentru creier, de a-si consolida puterea pentru o noua zi. Lipsa somnului de noapte incetineste activitatea creierului.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #activitate creier , #sanatate