Semne care iti arata ca esti sanatos

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 09:48
13606 citiri
Semne care iti arata ca esti sanatos
Webmd

Cele mai multe dintre informatiile care apar in presa sunt legate de semne care ar putea indica anumite afectiuni.

Askmen.com a intocmit insa si o lista cu cateva indicii care arata ca un barbat este sanatos, acestea putandu-l ajuta sa fie mai atent pe viitor la orice schimbare intervenita. Lista nu are pretentia de a fi completa, dar este utila.

1. Unghiile

Desi putini s-ar gandi, unghiile pot spune multe despre sanatatea unei persoane si implicit a unui barbat. Pe unghii pot sa apara diverse semne care sa atentioneze asupra existentei unei boli, chiar daca aceasta nu este strict legata de unghii. Un aspect sanatos al acestora presupune insa sa fie netede si roz.

2. Urina

Aceasta trebuie sa aiba de regula culoarea galben deschis, dar nuanta variaza in functie de cantitatea de lichide consumata. Daca esti deshidratat, urina va fi de un maroniu deschis.

In afara de aceste oscilatii de nuanta, orice schimbare care presupune un miros ciudat, o nuanta de rosu sau o alta nuanta decat cea cu care te-ai obisnuit nu ar trebui ignorata, prin urmare este bine sa mergi in scurt timp la medic.

3. Lichidul seminal

Un barbat sanatos, de varsta mijlocie, ar trebui sa ejaculeze intre 2 si 5 mililitri de lichid seminal. O cantitate mai mica de doi mililitri ar putea indica o hipospermie, afectiune care poate afecta fertilitatea.

4. Bataile inimii

Rata batailor inimii in repaus (RBR), adica numarul de batai ale inimii atunci cand nu faci efort fizic, ar trebui sa fie, in medie, intre 70 si 75 bpm (batai pe minut). Aceasta variaza insa in functie de varsta astfel ca un indice situat intre 60 si 100 bmp este considerat normal pentru adulti. Pentru a numara cate batai ai pe minut ia-ti pulsul (cel mai usor la incheietura mainii).

5. Pielea

O piele elastica este o piele sanatoasa. Pentru a-ti testa elasticitatea prinde si ridica pielea de pe dosul mainii; daca va reveni rapid este un semn bun, insa daca va ramane incretita mai mult timp inseamna ca esti deshidratat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#semne sanatate barbati, #semne barbat sanatos , #sanatate