Sfaturi pentru o respiratie proaspata

Duminica, 20 Martie 2011, ora 11:11
16936 citiri
Sfaturi pentru o respiratie proaspata

Lumea apreciaza mai mult o respiratie frumos mirositoare decat un sarut ca la carte sau niste dinti orbitor de stralucitori.

Poate ca halitoza este ceva comun la caini, dar pentru oameni este cat se poate de suparatoare. Si mai grav este ca s-ar putea nici sa nu-ti dai seama pana cand un prieten isi ia inima in dinti si iti spune. WebMD iti spune cum poti afla si singur daca ai o asemenea problema.

Poti introduce un deget curat in gura si sa recoltezi niste saliva de pe spatele limbii. O pui pe dosul mainii, astepti cateva minute si apoi mirosi mana. Daca mirosul nu este unul placut, atunci in mod clar ai o astfel de problema.

In cazul acesta, afla care sunt principalele 5 cauze ale acestei neplaceri:

1. Bacteriile. Bacteriile se inmultesc in cavitatea bucala. Ele se pozitioneaza intre dinti si limba si daca nu sunt curatate incep sa emita toxine si mirosuri neplacute.

2. Amigdalele. Ele au niste mici gaurele, numite cripte, in interiorul carora se pot strange substante urat mirositoare.

.3. Mancare specifica. Daca mananci ceapa, usturoi sau peste, cel mai probabil vei avea probleme cu respiratia. Iar acestea vor persista, chiar daca te vei spala pe dinti.

4. Obiceiuri nesanatoase. Fumatul (fie ca fumezi tigari, pipa sau trabucuri) sau mestecatul tutunului clar iti vor lasa un miros neplacut in gura.

5. Probleme intestinale. Cateodata ulcerul provoaca gaze urat mirositoare pe care le elimini pe gura. Si o dieta saraca in carbohidrati provoaca arderi de grasimi in organism, care duc la eterna problema a respiratiei.

10 trucuri pentru a avea o respiratie proaspata

1. Spala-te pe dinti si pe limba de doua ori pe zi. Foloseste o pasta cu fluor si nu uita niciodata de limba, pe care trebuie sa o cureti mai ales in partea din spate. Astfel, vei reduce considerabil numarul de bacterii. Un studiu arata ca acest lucru reduce mirosul cu 70%.

2. Foloseste ata dentara o data pe zi. Ata indeparteaza resturile de mancare si placa dentara, un strat de bacterii care se formeaza in jurul dintilor. Astfel vei elimina pericolul parodontozei, o cauza principala a halitozei.

3. Fa gargara cu peroxid. O solutie orala anti-microbiana este importanta daca ai probleme cu excesul de placa. "Gargara cu peroxid imbunatateste si mirosul respiratiei", declara Mike McIlwain, profesor la Universitatea de Stomatologie din Florida. Desi nu are un gust prea placut, este foarte eficient in omorarea bacteriilor.

4. Foloseste o pasta de dinti cu fluor pentru o respiratie mai placuta. Dintii cariati nu cauzeaza numai durere, ci si un miros neplacut. Cariile pot fi prevenite cu o ingrijire dentara potrivita, care include si folosirea fluorului.

5.Bea multa apa. "Lipsa fluidelor in organism cauzeaza uscarea gurii si probleme cu mirosul", explica Murray Grossan, medic la Centrul Medical Sinai din Los Angeles. O cantitate insuficienta de saliva poate fi cauzata de lipsa apei din organism sau a unor medicamente precum antihistaminicele.

6. Ai grija de somacul tau. Acidul din stomac provoaca halitoza. Asa ca ai grija daca esti intolerant la produse lactate sau la alte alimente precum fructe proaspete.

7. Verifica-ti sinusurile, infectiile pot fi o cauza a halitozei. De multe ori halitoza este o cauza a unei infectii la nivelul sinusurilor. Mai ales dupa ce ai avut nasul infundat, te vei confrunta cu un miros neplacut la nivelul cavitatii bucale, in special dimineata.

8. Consuma iaurt. Iaurtul mareste numarul bacteriilor "bune" din intestin, fapt care imbunatateste calitatea mirosului. Se recomanda si consumul de telina si patrunjel, care au proprietati anti-bacteriene si anti-fungice.

9. Mesteca guma ce contine xilitol. Guma te poate ajuta sa maresti cantitatea de saliva in cazul in care te confrunti cu o gura uscata. Saliva va curata bacteriile din cavitatea bucala.

10. Mergi la dentist periodic. O data la fiecare 6 luni este obligatoriu sa mergi la un consult stomatologic, pentru un examen oral de rutina si pentru o curatare a dintilor. Dentistul poate detecta si eventuale carii sau probleme ale gingiei.

Daca aceste sfaturi nu te ajuta sa ai o respiratie proaspata, mergi la doctor. Cateodata halitoza poate fi si un simptom al unei probleme mai grave, precum bronsita cronica, diabet sau boli ale ficatului si ale rinichilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#respiratie, #respiratie urat mirositoare, #respiratie proaspata, #halitoza , #sanatate