Slabeste prin criosauna - Doza de sanatate Ziare.com

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 13:36
11533 citiri
Slabeste prin criosauna - Doza de sanatate Ziare.com

Acum mai bine de 30 de ani, profesorul japonez Tosimon Yamauchi inventa criosauna, care se bazeaza pe expunerea corpului la temperaturi extrem de scazute, de pana la -180 de grade, pentru a trata boli, ameliora celulita sau a slabi.

Yamauchi a tratat in cabinetul sau mii de pacienti, dupa care procedura s-a extins in intreaga lume, datorita succesului inregistrat.

Dupa cum declara pentru Ziare.com Bogdan Achelaritei, de la Terra Centrum, "rezultatele se vad dupa primele sedinte: dispar durerile, intregul organism este revigorat, se instaleaza o stare de 'bine' datorita endorfinelor ce sunt eliberate in sange. Multe persoane care au facut criosauna spun ca este ca o "resetare", ca atunci cand repornesti computerul care nu mai reactioneaza cum trebuie.

Recomandat este sa se efectueze cate o procedura pe zi, in serii de cate 20-30 de proceduri, dar sunt cazuri cand se pot face si cate 5 sedinte intr-o zi".

Oamenii nu trebuie sa isi faca griji ca vor ingheta, pentru ca frigul este uscat si controlat. Pentru a evita degeraturile, extremitatile (mainile si picoarele) sunt protejate.

Cum se desfasoara o sedinta de criosauna

Criosauna este exact opusul saunei normale, caci trebuie sa stai la frig 1-3 minute, la temperaturi de minus 120 - minus 180 de grade Celsius. De inghetat nu ingheti, insa, si nici senzatia de frig nu o resimti foarte puternic. Senzatiile sunt mai putin intense decat daca ai face un dus rece. Asta se intampla datorita faptului ca aerul este uscat.

La inceput, oamenii care nu sunt obisnuiti petrec putin timp in criosauna, durata unei sedinte putand creste odata cu familiarizarea fiecaruia cu procedura.

Pentru racire se foloseste azot lichid, care se evapora la -195,77 de grade Celsius si se transforma in stare gazoasa. Prin niste orificii speciale acesta ajunge in cabina si se creeaza frigul de care este nevoie pentru criosauna.

Nu trebuie sa iti faci griji, caci azotul nu este toxic, el gasindu-se in atmosfera in proportie de 78%.

Clientul intra in cabina si se regleaza in asa fel incat capul sa ramana la suprafata. In timpul procedeului, se raceste stratul superficial al pielii, dar organele interne nu au de suferit.

Criosauna, slabire rapida si de durata, dar si o viata sexuala mai buna

In afara de faptul ca terapia prin frig te ajuta sa reduci celulita in mod semnificativ, duce si la scaderea masiva a greutatii. In timpul sedintei propriu-zise se ard pana la 200 de calorii, dupa care organismul mai continua, in perioada imediat urmatoare iesirii din cabina, sa mai arda aproximativ 1.000 de calorii.

Astfel, o persoana poate sa slabeasca 10 kilograme dupa 20 de sedinte de criosauna, fara alte proceduri adiacente, fara sa faca sport ori sa tina o dieta.

In afara de asta, mai apar in organism si alte schimbari care vor ajuta la mentinerea noii greutati: se imbunatateste echilibrul hormonal, se regenereaza celulele, metabolismul functioneaza si el mai bine, la fel functiile sexuale.

In plus, este secretat hormonul fericirii, endorfina, ceea ce iti asigura o stare de bine, de energie si optimism imediat dupa sedinte.

Criosauna te scapa de boli

Crioterapia ajuta in tratarea duerilor reumatice si inflamatorii (osteoartrite, spondiloza, artrita cronica reumatoida, hernie de disc, fribromialgie), ajuta chiar si la ameliorarea simptomelor osteoporozei, ajuta in cazul hepatitelor cronice autoimune si virale, a cirozelor in stadiu avansat.

In plus, te scapa de nevroze, de problemele cu somnul, migrene si spasme musculare.

Previne bolile cardiovasculare, tulburarile neurovegetative, durerile de oase survenite in urma unor accidentari.

In ceea ce priveste plamanii, criosauna este de ajutor in cazul astmului bronsic, a traheitelor si bronsitelor. Este benefica si pentru piele, tratand eczemele, psoriazisul, dermatitele si neurodermatitele.

Femeile vor scapa de sindromul premenstrual acut si de simptomele premenopauzei, vor reusi sa slabeasca si sa isi mentina o piele ferma si intinerita, cu mai putine imperfectiuni. Sunt intensificate procedeele metabolice, astfel incat se diminueaza ridurile si se elimina celulita.

Daca faci criosauna in sezonul rece, vei preveni infectiile respiratorii si gripa, iti vei intari sistemul imunitar si preveni probleme asociate cu zilele scurte si innorate, precum depresiile, tulburarile de somn si de alimentatie.

Cand e contraindicata

Oamenii care sufera de boli cardiovasculare cronice, de vasculite sistemice, sindromul Raynaud, anemie severa, hipotiroidie, urticarie la frig, de nevroze isterice, tumori maligne, cei care au suferit un infarct miocardic sau au o stare generala grava de sanatate nu au voie sa apeleze la criosauna.

Terapia este contraindicata copiilor sub 10 ani, in timp ce o limita superioara de varsta nu exista. Femeile insarcinate nu au nici ele voie sa apeleze la acest tratament.

Printre persoanele publice care apeleaza la aceasta terapie se numara Bebe Mihaescu, care se trateaza pentru astmul bronsic de care sufera, dar si pentru a-si mentine o buna stare de sanatate. Potrivit acestuia, criosauna este excelenta pentru intarirea sistemului imunitar, pentru probleme de natura sexuala (creste libidoul) sau chiar pentru o stare buna de spirit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#criosauna slabit, #criosauna procedeu terapeutic, #criosauna dureri, #criosauna beneficii sanatate, #eliminare celulita, #terapii crestere libidou criosauna , #sanatate