Sportul zilnic te fereste de cancerul de san

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 11:47
2172 citiri
Sportul zilnic te fereste de cancerul de san

Practicarea unei activitati fizice regulate are efecte benefice in lupta impotriva cancerului de san. Aproximativ 30 de minute de mers pe jos pe zi reduce considerabil riscul de a ajunge sa suferi de aceasta boala.

Inactivitatea sportiva este considerata responsabila pentru 10 - 16% din cazurile de cancer mamar. Femeile care fac des activitati fizice au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de cancer la san, sustin cercetatorii de la Universitatea Arnold School din Carolina de Sud.

Rezultatele studiului, care a implicat peste 14.000 de femei, a aratat ca femeile care fac aerobic in stil moderat sunt mai ferite de aceasta boala, scrie Femme Actuelle.

Cercetatorii au studiat femeile cu varsta intre 20 si 83 de ani care fac cel putin 150 de minute de activitate fizica moderata pe saptamana si femei care merg mai mult de 300 de minute pe jos pe saptamana si au observat ca acestea sunt mai protejte de aceasta afectiune.

Mai mult, studiul a constatat ca femeile care practica fitness sau aerobic au mai putine probleme legate de colesterol si sunt ferite de boli cronice cum ar fi diabetul zaharat sau boli cardiovasculare.

Totodata, studiul a aratat ca excesul de greutate si obezitatea sunt vinovate de 4,8% din cazurile de cancer de san. Cercetatorii le recomanda astfel femeilor sa faca mai multa miscare in sensul ca trebuie sa coboare mai devreme din autobuz pentru a merge pe jos sau sa foloseasca liftul in loc sa urce pe scari.

De asemenea, sunt recomandate si sedinte de cate 10 minute de activitate fizica, daca sunt mai multe pe zi.

Sportul poate fi eficient si pentru femeile care au fost deja operate de cancer mamar, cu conditia de a evita contractiile musculare prelungite si socurile. Mersul pe jos si inotul sunt sporturi special recomandate in aceste caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cancer san, #mers pe jos, #lupta cancer san, #sportul fereste de cancerul de san , #sanatate