Starea sanatatii ti se citeste pe chip. Ponturi din medicina chineza

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 08:00
26056 citiri
Starea sanatatii ti se citeste pe chip. Ponturi din medicina chineza

Ce vezi cand iti privesti chipul in oglinda? Conform medicinei chineze, chipul este oglinda starii tale de sanatate. Fruntea, nasul, fiecare dintre obraji, barbia, toate corespund anumitor organe.

Doar privindu-ti fruntea poti afla in ce stare de sanatate este inima sau intestinul subtire. La fel se intampla in cazul nasului, obrajilor sau barbiei, trebuie sa stii doar ce sa cauti si ce insemnatate are ceea ce vezi.

Avantajul acestei metode de investigare este acela ca poti detecta anumite slabiciuni sau dezechilibre inainte ca acestea sa se transforme in probleme. Totusi, dupa cum specifica Dr. Maoshing Ni, expert in medicina chineza, acest tip de investigatie nu poate si nu trebuie sa o inlocuiasca pe cea specializata.

Fruntea

Conform medicinei chineze, fruntea corespunde elementului foc, fiind asociata cu inima si intestinul subtire, dar si cu mintea si spiritul. Roseata sau micile vase de sange sparte ar putea indica o problema cardiaca.

Decolorarea pielii poate fi cauzata de o experienta incarcata din punct de vedere emotional, cum ar fi o despartire sau pierderea cuiva drag, conform Yahoo! Health.

Persoanele care au parte in mod constant de emotii puternice, care au o viata cu suisuri si coborasuri, au de obicei un rid adanc intre sprancene.

Un atac de cord poate fi anuntat de o nuanta albastrui-verzuie a fruntii. Daca fruntea este lipsita de culoare si ai parte si de palpitatii, ameteala, probleme de respiratie si furnicaturi sau durere in bratul stang, fa-ti o programare la cardiolog sau mergi la Camera de Urgenta.

Nasul

Nasul corespunde elementului pamant, aflandu-se in stransa legatura cu stomacul, splina si pancreasul. Un cos in varful nasului sau pe o parte semnaleaza disconfortul la nivelul stomacului.

Gandeste-te ce ai mancat cu o zi inainte. Daca ai consumat mancare iute, prea condimentata, prajeli, grasimi sau ciocolata, alegerile tale culinare sunt de vina pentru imperfectiunile pielii, la nivelul nasului. Mai rau e ca ar putea urma indigestiile, constipatia sau chiar diareea.

Capilarele sparte sau roseata de la radacina nasului poate trada abuzul de alcool sau grijile si stresul excesiv.

Barbia

Barbia corespunde elementului apa, asociata cu rinichii si vezica urinara, inclusiv secretia de hormoni si glandele.

Petele intunecate si decolorarile la nivelul pielii barbiei si a gurii pot indica probleme ale rinichilor si vezicii urinare.

Acneea care reapare in zona barbiei poate anunta un dezechilibru hormonal. De obicei este vorba despre prea mult estrogen sau testosteron si tinde sa apara in tandem cu menstruatia neregulata, in cazul femeilor, si cu simptomele prostatei, in cazul barbatilor.

Priveste cu atentie si zona de deasupra buzelor, cam pe unde-si avea mustata Hitler. Aceasta mica regiune se afla in stransa legatura cu ovarele, in cazul femeilor, si prostata si aparatul genital, in cazul barbatilor. Liniile orizontale, petele sau decolorarile pot anunta infertilitatea, cauzata de endiometrita sau chisturile uterine.

Conform medicinei chineze, oamenii cu o barbie mica sunt predispusi genetic la o mai proasta functionare a rinichilor si vezicii urinare. Totusi, asta nu inseamna automat ca persoanele cu o barbie mica vor suferi de boli ale rinichilor. E vorba doar de o predispozitie, de un avertisment ca exista aceasta tendinta. Daca se fac schimbarile in stilul de viata, aceasta poate sa nu se manifeste niciodata.

Obrazul drept

Obrazul drept corespunde elementului metal, fiind aflat in stransa legatura cu plamanii si intestinul gros.

Problemele plamanilor si intestinului gros sunt semnalate prin decolorarea sau pigmentarea excesiva sau alte defecte ale pielii din aceasta regiune. Acneea medie, eczemele sau o usoara roseata pot semnala apropierea unei raceli.

Si bolile plamanilor sau ale aparatului respirator sunt semnalate vizual in aceeasi regiune a fetei. Persoanele care au alergii respiratorii sau astm pot avea o eczema rosiatica uscata, cu coaja, eruptii superficiale ori o nuanta albastrui-verzuie de-a lungul obrazului drept, care semnifica inflamatii ale sistemului respirator sau chiar lipsa de oxigen.

Inainte de un atac astmatic apare adesea aceasta eczema rosiatica.

Obrazul stang

Obrazul stang corespunde elementului lemn, fiind in stransa legatura cu ficatul, fierea sau vezica biliara.

Capilarele sparte si roseata, mai ales in imediata vecinatate a nasului, indica faptul ca ficatul se lupta din greu cu toxinele. Vasele de sange vizibile, roseata si eruptiile anunta presiunea arteriala mare si furia abia stapanita.

O dara galbena sub ochiul stang tradeaza prezenta calculilor la vezica biliara sau a nivelului mare de trigliceride sau al colesterolului.

Problemele pielii in aceasta regiune a fetei tradeaza si problemele emotionale, fiind vorba despre furie sau depresie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#probleme sanatate fata, #chip probleme sanatate, #probleme sanatate semne, #medicina chineza, #barbie mica, #acnee, #eruptii fata, #eczema fata , #sanatate