Statiuni balneare in care va puteti trata afectiunea de care suferiti

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 12:35
47153 citiri
Statiuni balneare in care va puteti trata afectiunea de care suferiti

Multe afectiuni pot fi tratate si cu ajutorul curelor balneare, Romania bucurandu-se de existenta a numeroase statiuni in care bolnavii pot merge pentru a-si imbunatati starea de sanatate.

Astfel, Sovata este zona balneara cea mai indicata pentru tratarea infertilitatii, scrie Gandul.

Alte boli cronice ale aparatului genital se pot trata in statiuni precum Techirghiol, Amara, Herculane.

Bolnavii trebuie sa stie insa ca pentru ca tratamentul sa aiba efect cura balneara trebuie sa dureze minimum trei saptamani. O cura balneara in statiunile de tratament costa aproximativ 5.000 de lei.

Bolile aparatului respirator

Astmul la copii este o alta afectiune care se poate trata cu succes in statiunile balneare, printre cele mai indicate fiind Govora. Amara, Covasna si Geoagiu Bai sunt alte statiuni indicate pentru tratarea bolilor ORL si ale aparatului respirator.

Bolile aparatului digestiv

Persoanele afectate de boli ale tubului digestiv - ulcer, hepatite cronice - pot merge in statiunile de pe Valea Oltului, Calimanesti, Caciulata sau Olanesti.

Calimanesti si Caciulata sunt statiuni recomandate si pentru cei cu boli renale.

Boli de piele

In ceea ce priveste bolile de piele, marea este destinatia ideala pentru persoanele cu psoriazis, in timp ce alergiile se pot "stopa" cu apa de izvor de la Olanesti sau Govora.

"Tratamentul balnear nu consta numai in consumul de ape de izvor sau in bai cu apa termala, in aceste statiuni se fac si aplicatii cu namol terapeutic, parafina, masaje, electroterapie sau kinetoterapie", explica medicul Delia Cinteza.

Boli cardiovasculare si ale aparatului locomotor

Pentru suferintele vasculare si bolile de inima, medicii recomanda zone balneare precum Pucioasa, Buzias sau Vatra Dornei.

In schimb, boli ale aparatului locomotor, precum gonartroza, coxartroza, artrozele mainilor si ale picioarelor, se pot trata la Amara, Lacul Sarat, Pucioasa, Mangalia si Eforie Nord.

De asemenea, Baile Felix, Nicolina (Iasi) si Herculane sunt alte trei zone de terapie pentru aparatul locomotor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#statiuni balneare tratament, #cura balneara, #tratament statiuni balneare , #sanatate
Comentarii
S
seby
rank 1
F
fwqaga
rank 1