Sucul de cartofi, minunea digestiei

Luni, 17 Mai 2010, ora 09:26
26415 citiri
Sucul de cartofi, minunea digestiei
Foto: care2.com

Cartoful este popular in intreaga lume. Este originar din Peru si multi ani s-a folosit ca tratament neconventional, mai mult ca leac din batrani. Cartoful poate fi considerat o minune a sanatatii.

Sucul proaspat al legumei este bogat in vitamine, acizi organici, minerale, enzime si microelemente cu multe beneficii asupra intregului metabolism. Poate cea mai cunoscuta proprietate a sa este cea digestiva, pentru care multe persoane il si folosesc, informeaza guide2herbalremedies.com.

Aciditatea stomacala, gazele si digestia ingreunata sunt doar cateva dintre problemele care isi gasesc rezolvare printr-o cana de suc de cartof in fiecare zi. Mai mult, este tratamentul ideal pentru ulcer si chiar alina durerile. Specialistii recomanda pentru ulcer sucul cartofilor rosii.

O alta recomandare este de a consuma sucul imediat cum l-ai preparat pentru ca altfel isi pierde din proprietati. Mai mult, specialistii recomanda folosirea cartofilor maturi, evitarea celor tineri sau batrani, cu mici pete negre.

Ei contin multe toxine, care pot dauna sanatatii si tratamentului tau. Pentru gastrita si durerile sale acute, poti combina sucul de cartof cu cel de morcov, intr-o cantitate dubla, pentru o eficienta mai mare.

O alta intrebuintare curativa foarte importanta a sucului de cartof este tratarea artritei sau reumatismului. Pentru aceste afectiuni, specialistii recomanda combinarea lui cu ceaiul de urzica sau salvie. Durerile acestor afectiuni dispar inca din primele zile.

Poti folosi sucul cartofului si ca tratament impotriva migrenelor. Mai mult, poate fi o buna cura de detoxifiere a ficatului, daca se consuma dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun.

Potrivit sondajelor specialistilor americani, aceasta cura are si efecte benefice asupra tenului. Multe persoane au sesizat imbunatatiri ale tenului, eliminarea eczemelor, a rosetii inestetice ori a mancarimilor, dupa o perioada de suc de cartof in fiecare zi.

Daca nu iti place gustul si simti nevoie sa il combini cu altceva, opteaza pentru sucul de morcov, lamaie sau miere. Trebuie sa stii ca sucul de cartof indulcit cu miere este poate cel mai eficient remediu naturist pentru intoxicari si dereglari stomacale.

Ca tratament, se recomanda consumul zilnic, dimineata si cu doua ore inainte de masa de seara, pentru o saptamana. Dupa alta saptamana de pauza, repeta tratamentul pentru 20 de zile. Vei vedea ca problemele digestive sau durerile reumatice vor disparea imediat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#suc cartof sanatate, #suc cartof digestie, #suc cartof constipatie, #suc cartof reumatism , #sanatate