Sughiti? Incearca remediile naturiste

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 09:07
6076 citiri
Sughiti? Incearca remediile naturiste
Foto: 4tnz.com

Sughitul este raspunsul stomacului la anumite iritatii care apar la nivelul sau. Se produce o contractie a diafragmei insotita de o inspiratie brusca si incompleta.

In unele cazuri sughitul este usor perceptibil, dar alteori el poate fi insotit de tulburari respiratorii, de inghitit, insomnii si o stare permanenta de neliniste, informeaza howstuffworks.com.

Remediile pentru sughitul suparator sunt diverse. Daca bunicii sunt de parere ca cel mai bun remediu este sperietura usoara, parintii cred ca un pahar cu apa te scapa de disconfortul aparut.

O mica sperietura activeaza structura nervoasa afectata de contractia diafragmei, iar metoda poate fi eficienta. Pe de alta parte, consumul de apa indeparteaza iritatia stomacului si elibereaza cauza care produce acest fenomen.

Nu orice lichid este remediul pentru sughit. Alcoolul sau bauturile acidulate sunt contraindicate pentru ca acutizeaza iritatiile, iar nepacerile nu vor fi indepartate.

O alta metoda care ofera rezultate de multe ori este strangerea de nas si crearea unei presiuni respiratorii care va forta musculatura sa se relaxeze.

Remedii naturiste

Daca nici mica sperietura sau paharul cu apa nu au avut nici un rezultat, poate ca ar trebui sa incerci cateva remedii naturiste care te scapa de sughitul jenant in unele situatii.

Mierea este unul dintre ele, prin efectul sau dezinfectant. Iritatiile de la nivelul stomacului dispar rapid cu doar o lingurita de miere. Incearca sa nu bei apa cateva minute dupa aceea, pentru ca dezinfectantul natural sa actioneze.

Acelasi efect il are si zaharul si este suficienta o lingurita pentru ca neplacerile sa dispara. Daca nu iti plac dulciurile, poti incerca o alta metoda simpla pentru indepartarea sughitului.

Sufla intr-o punga de mai mute ori, fara a te forta insa. La nivel respirator, dupa mai multe expiratii, senzatia va fi de usoara sufocare. Astfel, muschiul diafragmei va fi fortat sa functioneaze normal, iar problema va fi rezolvata.

Gheata este si ea un remediu bun impotriva sughitului suparator. Actioneaza precum o doza de soc, iar reactia fireasca a organismului va fi de inspirare profunda. Fie bei o bautura cu gheata fie asezi un mic cub in zona cervicala.

Socul termic produs va avea ca raspuns o inspiratie corecta, completa, care va relaxa muschiul diafragmei, contractat in timpul sughitului.

Lamaia are rol dezinfectant. De fiecare data cand sughiti, curata o lamaie si consum-o proaspata, nu stoarsa sub forma de suc. Efectul va fi imediat si vei uita de probema ta.

Sughitul este o iritatie temporara. Ea poate aparea destul de des insa, tocmai de aceea trebuie sa fii pregatit cu cateva metode simple, de prim ajutor si la-ndemana pentru indepartarea lui rapida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sughit remedii naturale, #ponturi indepartare sughit , #sanatate