Sunt articulatiile tale mai batrane decat tine?

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 16:01
3150 citiri
Sunt articulatiile tale mai batrane decat tine?

Articulatiile subrede sunt inevitabil asociate cu batranetea, dar un studiu recent efectuat in Marea Britanie arata ca acestea imbatranesc mai repede decat restul organismului.

In medie, avem articulatii cu 12 ani mai in varsta decat restul organismului, potrivit unui studiu efectuat pe 13.000 persoane.

Sanatatea acestor zone sensibile ale corpului depinde de mai multi factori, precum genele, greutatea, dieta, chiar si profesia. Dar potrivit Daily Mail, exista cateva modalitati prin care putem preveni degradarea lor timpurie.

Mentine o greutate sanatoasa

"Nu este clar daca a fi supraponderal declanseaza artrita sau o face sa progreseze mai repede, dar cu siguranta pune mai multa presiune decat trebuie pe articulatii, facandu-le sa se degradeze mai repede", explica profesor Phillip Conaghan, din cadrul Universitatii Leeds.

Intareste muschii din apropierea articulatiilor

Daca incheieturile tale sunt sensibile sau rigide, exerseaza muschii ce le inconjoara. De exemplu, "daca ai genunchi sau solduri cu probleme, trebuie sa iti intaresti muschii cvadricepsi", afirma dr. Leon Creaney. Astfel, socul va fi mult mai mic si vei putea face miscari mai ample fara teama ca te vei rani.

Evita sa stai in aceeasi pozitie mult timp

A sta in fata unui computer ore intregi este inevitabil pentru multi dintre noi si, din pacate, lipsa de miscare grabeste degenerarea. "Ar trebui sa te ridici si sa te misti la fiecare 20-30 minute", este sfatul medicilor. "De asemenea, ai grija sa mentii o postura adecvata cat timp stai la birou, astfel incat antebratele si partea de jos a coloanei sa fie sustinute complet."

Exerseaza cu grija

"Unele sporturi, precum alergatul, sunt bune pentru articulatii pentru ca nu pun foarte mare presiune pe acestea si, in acelasi timp, le stimuleaza sa functioneze cum trebuie", afirma Duncan Critchely, fizioterapeut la King's College din Londra. Asa ca nu este rau sa faci sport atunci cand ai incheieturi sensibile, trebuie doar sa nu faci excese.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#articulatii, #articulatii dureroase, #sport articulatii sensibile, #sanatate articulatii , #sanatate
Comentarii